Keskiviikkona kello 6 alkaen poliisin kaikki 120 kameraa iskee ylinopeuksiin 24 tunnin ajan!

21.8.2018 22.59

Poliisi toteuttaa 24 tunnin mittaisen nopeusvalvontamaratonin 22.8. – 23.8.2018 klo 6.00 – 6.00 erityisesti siirrettäviä automaattivalvontayksiköitä käyttäen.

Samanaikaisesti poliisipartiot suorittavat tavanomaista nopeusvalvontaa ja tarkkailevat autoilijoiden ajotapaa kunkin poliisiyksikön omien valvontasuunnitelmien mukaisesti.

– Valvontaa kohdennetaan erityisesti alueille, missä on sattunut onnettomuuksia ja käytetään runsaasti ylinopeuksia. Valvontaa pyritään suuntaamaan myös kansalaisten poliisille antaman palautteen ja valvontapyyntöjen perusteella. Valvontapaikkoja ovat esimerkiksi koulujen alkamisen aikaan oppilaitosten ja päiväkotien lähistöt, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta kertoo.

Tieliikenteen nopeusrajoitusten tarkoituksena on liikenneonnettomuuksien vähentäminen ja onnettomuuksien tapahduttua niiden seurausten lieventäminen.

– Nopeusrajoituksilla tasataan kuljettajien käyttämiä ajonopeuksia ja vähennetään ohitustarvetta sekä parannetaan tien välityskykyä. Tutkimusten mukaan prosentin muutos keskinopeudessa muuttaa loukkaantuneiden määrää kahdella prosentilla ja kuolleiden määrää neljällä prosentilla, Onninen sanoo.

Kaikki valvontakamerat käytössä

Poliisin liikenneturvallisuuskeskus asettaa päälle kaikki käytössä olevat automaattivalvontakamerat ja kaikki 24 liikuteltavaa valvonta-autoa ovat liikkeellä.

– Valvomme samanaikaisesti noin 120 kameralla, Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein sanoo.

Aiempien valvontamaratonien aikana on valvontavuorokauden aikana todettu noin 5 000 kameranvälähdystä (2016 yhteensä 5 290 ja 2017 4 303 kappaletta).

– Poliisi toivoo, ettei tuota viimevuotistakaan rajaa rikottaisi tänä vuonna, vaan nopeudet pysyisivät maltillisina, Onninen sanoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän