Kesästä alkaen Volkswagenin ID.-mallit päivitetään verkon kautta

Volkswagen ID.3 ja ID.4 -mallit Euroopassa voivat nyt vastaanottaa uusia toimintoja ja teknisiä päivityksiä langattoman verkon kautta.

Asiakkaiden autot pysyvät nyt jatkuvasti digitaalisen kehityksen kärjessä langattoman verkon kautta tehtävien päivitysten avulla.

Ohjelmistopäivityksen versio 2.1., joka sisältää tekniset edellytyksen langattoman verkon kautta tehtäviin päivityksiin, on valmiiksi asennettu uusiin ID.-malleihin tuotantoviikosta 8 alkaen.

Tästä kesästä alkaen Volkswagen toimittaa ID.-mallien omistajien saataville päivityksen joka kolmas kuukausi. Tämän lisäksi ohjelmiston toimintaa parannetaan, ja nämä päivitykset voivat sisältää myös uusia toimintoja ja erilaisia yksilöintivaihtoehtoja.

– Tämä varmistaa, että kaikissa asiakkaille toimitetuissa ID.-malleissa on sama ohjelmistoversio kuin uusissa autoissa koko auton elinkaaren ajan. Langattoman verkon kautta tehtävät päivitykset tulevat olemaan myös autoissa uusi normaali. Näiden päivitysten avulla voimme pitää kaikki toimitetut autot samassa ohjelmistotasossa kuin uudetkin toimitettavat autot vuosien ajan, sanoo Volkswagen-brändin teknisestä kehityksestä vastaava johtaja Thomas Ulbrich.

Uudelleen perustettu ID.Digital -projektiyksikkö kehittää jatkuvasti uusia ominaisuuksia ID.-malliperheeseen ja koordinoi langattoman verkon kautta tehtäviä päivityksiä.

Projektitiimin joustava lähestyminen asettaa uudet standardit ohjelmistojen ylläpidolle lyhyillä päivityssykleillä ja joustavalla asiakkaiden vaatimusten huomioonottamisella. Tällä tavoin päätökset uusista digitaalisista palveluista ja paremmasta vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa voidaan toteuttaa nopeasti ja helposti.

Volkswagen ID.-mallien uusi 2.1-ohjelmistoversio on valmiina kaikissa uusissa autoissa tuotantoviikosta 8 alkaen. Asiakkaiden, jotka ovat jo saaneet oman ID.-mallinsa, tulee käydä Volkswagen-merkkihuollossa, jotta päivitys voidaan tehdä autoon.

Suomessa kaikkiin näihin asiakkaisiin tullaan olemaan yhteydessä, jonka jälkeen asiakas voi varata ajan päivitykselle Volkswagen-merkkihuollosta. Uuden ohjelmistopäivityksen ansiosta volyymisegmentin automallien on mahdollista saada ensimmäistä kertaa mm. päivityksiä autoon ilman käyntiä merkkihuollossa.

Ensimmäiset langattoman verkon kautta tehtävät päivitykset on menestyksekkäästi testattu yli 3 000 autossa, jotta ensimmäiset asiakkaat pääsevät myös hyötymään jatkuvista suorituskykyparannuksista ja uusista toiminnoista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here