Kempowerin toimittama ensimmäinen Rechargen latausasema on avattu Ruotsissa

Latausoperaattori Rechargen ensimmäinen Kempower-pikalatausteknologialla varustettu julkinen sähköautojen latausasema Ruotsissa on nyt avattu. Asema sijaitsee Laxbutiken-kalaravintolan edustalla Ljungskilessä, joka on noin 65 kilometriä pohjoiseen Göteborgista.

Latausasema on Rechargen operoima ja se on varustettu Kempower C-Series -latauskeskusyksiköllä, jonka asennettu kapasiteetti on 600 kilowattia, ja kahdeksalla Kempower S-Series -lataussatelliitilla.

Kempowerin latausteknologia mahdollistaa sähköajoneuvojen dynaamisen latauksen, mikä optimoi sekä sähköauton kuljettajien latauskokemuksen että verkkokapasiteetin.

Recharge hyödyntää Norjan markkinoilta kerryttämäänsä laajaa kokemusta mahdollistaakseen nopean ja helpon latauskokemuksen nyt myös ruotsalaisille sähköautoilijoille.

Katso tästä muita Kempower-juttuja.

Keskeinen haaste latausasemien käyttöönoton nopeuttamisessa on verkkokapasiteetti – varsinkin, kun Rechargen täytyi kaksinkertaistaa latausaseman kapasiteetti neljästä lataussatelliitista kahdeksaan asiakkaiden kysynnän vuoksi jo ennen aseman virallista avaamista.

– Dynaaminen lataus on erityisen tärkeää Ruotsissa, missä sähköliittymien rajallinen kapasiteetti on yksi suurimmista haasteista liikenteen sähköistämisen onnistumiselle. Tuotteemme tarjoavat avainratkaisun tähän haasteeseen tuomalla etuja niin verkkoon kuin sähköautoilijoillekin, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

– Nyt yli joka neljäs Ruotsissa myyty auto on sähköinen. Jotta voimme nopeuttaa siirtymää entisestään, latausinfrastruktuuria on laajennettava paljon nykyistä nopeammin. Asennamme Ruotsiin yli 1000 pikalaturia, ja tämä latausasemamme Ljungskilessa on ensimmäinen, jossa käytämme Kempowerin dynaamista järjestelmää, sanoo Rechargen Ruotsin maajohtaja Maria Brant.

Kempower ja Recharge suunnittelevat avaavansa lisää latausasemia Ruotsiin osana strategista yhteistyötään. Ljungskilen latausaseman avaamisen jälkeen asemia on otettu käyttöön myös Mjölbyssä, Karlstadissa ja Visbyssä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here