Kempower avasi uudet toimitilat Vaasassa

Sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuja tarjoava Kempower on avannut Vaasassa uuden yksikön, joka keskittyy tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Vaasan toimipiste on tärkeä askel suurteholatausratkaisujen ja raskaiden ajoneuvojen sähköistämisen kehityksessä.

Kempower valitsi uudeksi sijaintipaikaksi Vaasan, sillä kaupungissa on Suomen vahvin energiateollisuuden osaamiskeskittymä. Kempowerin Vaasan yksikkö keskittyy erityisesti suurteholatausratkaisujen kehittämiseen sähköiselle raskaalle liikenteelle. Uusi yksikkö tukee yhtiön tavoitetta edistää päästöjen vähentämistä ja raskaan liikenteen sähköistämistä.

Vaasan yksikköön sijoitetaan laboratorio, testitilat ja kokenut tiimi. Uudet tilat mahdollistavat tutkimuksen ja tuotekehityksen lisäksi myös muidenkin osaajien työskentelyn Kempowerilla. Uusi yksikkö korostaa Kempowerin sitoutumista pysyä sähköisen liikenteen kehityksen kärjessä maailmanlaajuisesti.

– Vaasan uusi yksikkö tukee hienosti sitoutumistamme kehittää luotettavia ja käyttäjäystävällisiä latausratkaisuja, jotka mahdollistavat raskaan liikenteen sähköistämisen maailmanlaajuisesti. Uskomme, että raskaan liikenteen sähköistymistä tukevat innovaatiot ovat avainasemassa kestävän tulevaisuuden luomisessa, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

– Kempowerin Vaasan tiimi keskittyy erityisesti raskaan liikenteen suurteholatauksen kehittämiseen. Uskomme sähkörekkojen nousevan tärkeimmäksi pikalatauksen käyttökohteeksi vuoteen 2030 mennessä. Odotamme hyötyajoneuvojen pikalatausmarkkinoiden kasvavan noin 9,1 miljardiin euroon Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa vuoteen 2030 mennessä, lisäsi Ristimäki.

Kempower ilmoitti kesällä 2023 rekrytoivansa noin 200 uutta työntekijää Lahteen uudelle tehtaalle. Kasvavaa tuotantoa tukemaan Kempower tarvitsee osaajia laajasti eri toimintoihin.

– Haluamme laajentaa rekrytointimarkkinoita ja sähköisen liikenteen ammattilaisille uramahdollisuuksia laajasti eri puolille Suomea. Toimihenkilömme työskentelevät hybridimallilla, eli tekevät töitä sekä etänä, että toimistolla eri puolilla Suomea. Vaasa on vahva energiateollisuuden osaamiskeskittymä ja meidän tavoitteenamme on rekrytoida energia-alan huippuosaajia alueelta, Ristimäki toteaa.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän