Käytöstä poistetut sähköautojen akut energian varastointiin!

27.6.2018 00.10

Hyundai Motor Group on valinnut Wärtsilän teknologiseksi ja kaupalliseksi kumppanikseen hyödyntämään sähköautokäytöstä poistettuja akkuja energian varastoinnissa.

Globaali kumppanuus yhdistää Hyundain laajenevan panostuksen sähkökäyttöisiin ajoneuvoihin ja Wärtsilän kasvavan energialiiketoiminnan, johon kuuluu jo 67 gigawatin verran asennettua voimalatehoa sekä Greensmith Energyn hankinnan mahdollistamat edistykselliset energian varastointiin käytettävät teknologiat.

Kumppanuus tähtää moderneihin energian varastoinnin tuotteisiin ja ratkaisuihin, joiden ansiosta Hyundain sähköautokäytöstä poistetut akut voidaan hyödyntää tehokkaasti Wärtsilän 177 maata kattavan toiminnan asiakkuuksissa.

Wärtsilä myi viime vuonna maailmanlaajuisesti lähes neljän gigawatin verran voimalatehoa kehittyville ja kehittyneille markkinoille.

Yhteistyö luo kasvavaa liiketoimintaa sekä markkinoita edistyneille energian varastointiin tarkoitetuille järjestelmille, ja sen tarkoitus on hyödyntää akkuja monen kokoisissa sovelluksissa.

Liiketoimintamalli auttaa osaltaan muodostamaan maailmanlaajuisen toimitusketjun, joka siivittää keskeisiä laitevalmistajia kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan akkujen valmistuksessa, sähköautokäytössä, energian varastoinnissa ja materiaalien kierrätyksessä.

Vuonna 2025 markkinoilla on 29 gigawattituntia sähköautokäytöstä poistettua akkukapasiteettia. Se on paljon enemmän kuin tällä hetkellä sähköenergian varastointiin käytössä oleva noin 10 gigawattituntia.
Tilanne antaa erinomaiset lähtökohdat energialiiketoiminnalle, johon Hyundain ja Wärtsilän kumppanuus tähtää.

Hyundai Motor Group kehittää parhaillaan yhden megawatin tehoista energian varastointiin tarkoitettua järjestelmää, joka hyödyntää Hyundai Ioniq Electric- ja Kia Soul EV -täyssähköautoissa käytettyjä akkuja. Järjestelmän esittelyprojekti on sijoitettu Hyundai Steelin tehtaalle.

Yhdysvalloissa perustettu Greensmith Energy on toteuttanut yli 70 ison mittakaavan energiajärjestelmää yhdeksässä maassa, ja sen tuotevalikoimaan kuuluu viidennen sukupolven GEMS-ohjelmistoalusta.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here