Karting: Ilkivaltaa Kimi Räikkösen entisellä kotiradalla

Kimi Räikkönen jakamassa nimikirjoituksia Bembölen kartingradalla vuonna 2016, jolloin hän luovutti kaksi kartingautoa osana Flying Finn 100 -kampanjaa. Kuva: Outi Talikka / AKK.

Kimi Räikkösen entisenä kotiratanakin tunnettu Bembölen kartingrata koki alkukesästä ikävää ilkivaltaa, kun radalle murtauduttiin peräti kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä.

Rikokset ovat seuranneet toisiaan ja toiminnan ylläpitämiselle tärkeitä ja merkittäviä tavaroita on anastettu sekä puitteita rikottu törkeästi. Ilkivallasta johtuen rataa ei ole voitu pitää avoinna täysipainoisesti.

Ilkivalta on aiheuttanut murhetta niin rataa hallinnoivalle ja talkoovoimin pyörittämälle Espoo Motorsport Clubille sekä pienimmille harrastajille ja heidän perheilleen, kuin koko autourheiluyhteisöllekin.

Bembölen rata on Suomen ainoa rata, joka on tarkoitettu kaikista pienimmille harrastajille – heille, joiden joukossa saattaa harrastustaan aloittaa Suomen mahdolliset tulevaisuuden lupaukset.

– Tällainen ilkivalta ja tuho on todella ikävää ja täysin suvaitsematonta. Autourheilu on suomalaisille sydämen asia ja tällaiset harrastustoimintaa haittaavat rikokset tulisi saada kitkettyä kokonaan pois, Autourheilun lajiliitto AKK:n Flying Finn -kumppanuuksista vastaava Jari Rask sanoo painokkaasti.

Flying Finn -yhteisö seisoo omiensa takana ja Bembölen hätähuutoon on haluttu vastata.

– Olemme saaneet useita yhteydenottoja eri tahoilta, jotka ovat halunneet auttaa, jotta rata saadaan jälleen täyteen voimaansa. Olemme tehneet voitavamme ja keränneet runsaan joukon sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä, jotka haluavat kantaa kortensa kekoon ja auttaa hädässä. Tämä on vähintä mitä olemme voineet tehdä, sillä emme halua mitään esteitä tai hidasteita kenenkään autourheiluharrastamiselle, Rask jatkaa.

Tiistaina 2.7. Bembölen radalla järjestetään luovutustilaisuus lahjoituksille, joilla radan toiminta saadaan jälleen ponnistettua täysimääräisesti käyntiin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here