Karavan-harrastus edelleen kasvussa

Karavan-harrastajien määrä on edelleen kasvussa ja toimiala on saanut uusia ihmisiä mukaan elämään arkea, jossa karavan on luonnollinen osa jokapäiväistä elämää.

Esimerkiksi etätyön tekeminen matkailuajoneuvosta käsin nähdään yhä useammin arkisena mahdollisuutena, eikä vain tulevaisuuden haavekuvana. Ajoneuvojen käyttö monipuolistuu.

Matkailuautojen määrä Suomessa väkilukuun suhteutettuna on Euroopan suurin, se on ollut sitä jo vuodesta 2009 (Lähde: CIVD).

Moni harrastaja pohtii uuden ajoneuvon ostamista. Haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta harrastajien luottamus arkeen tuntuu vahvistuvan ja uusia matkailuajoneuvoja hankitaan edellisvuotta enemmän.

Toimiala odottaakin alkaneesta sesongista hyvää ja positiivisesti kehittyvää. Monipuoliset palvelut ja rahoitusmuodot tarjoavat jokaiselle mahdollisuuden harrastaa haluamallaan tavalla.

Nyt on hyvä aika hankkia uusi matkailuajoneuvo – tarjonta on monipuolinen, eikä uutta ajoneuvoa joudu odottamaan pitkään. Myös vuokraus on oiva keino päästä alkuun ja esimerkiksi testata itselleen parhaiten sopivaa ajoneuvoa.

Ensimmäinen vuosineljännes plussalla

Vuosi 2024 on alkanut uusien matkailuajoneuvojen rekisteröinneissä myönteisissä merkeissä, plussalla ollaan viime vuoteen verrattuna.

Maaliskuun loppuun mennessä tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin 6,3 % enemmän viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Myös matkailuvaunuissa oli hieman plussaa, 2,1 %. Maaliskuu oli vaunujen osalta sangen hyvä, kasvua oli hienot 34 %.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja on ensirekisteröity maaliskuun loppuun mennessä 203 kpl, matkailuvaunuja 96 kpl. Kotimaisia vaunumökkejä ja -saunoja on rekisteröity 27 kpl.

www.Liikkuvakoti.fi/Rekisteröinnit

Lue myös

Matkailuajoneuvokanta Suomessa suurempi kuin koskaan aikaisemmin!

Viime vuonna rekisteröitiin lähes 1 800 uutta matkailuajoneuvoa

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän