K-Latauksen heinäkuun latausmäärät yli kaksinkertaiset viime vuoteen verrattuna

Lisääntynyt kiinnostus sähköautoilua kohtaan ja sähköautojen myynnin kasvu näkyvät selkeästi latausasemilla. Pelkästään heinäkuussa K-Latauksen latausmäärät kasvoivat 137 prosenttia suhteessa vuoden takaiseen. Kokonaislatausmäärissä viime vuodesta on jo menty yli, todetaan K-Latauksen tiedotteessa.

Sähköautojen latausmäärät ovat kasvaneet kuluneen vuoden aikana vauhdilla, sillä jo kesäkuun loppuun mennessä K-Lataus-asemilta oli ladattu yhtä paljon sähköä kuin koko vuoden 2020 aikana yhteensä.

Latausmäärien kehitystä selittää suurelta osin sähköisen autokannan kasvu, ja varsinkin täyssähköautojen myynnin tuplaantuminen suhteessa viime vuoteen. Myynnin kasvu lisää kysyntää julkiselle lataukselle.

Uudet asemat ovat löytäneet asiakkaansa

Vuoden aikana on avattu tähän mennessä 11 uutta K-Lataus-asemaa. Kaikki uudet asemat tarjoavat sähköautoilijoille nopeaa pika- tai suurteholatausta.

– Asiakkaat ovat löytäneet uudet asemat hienosti. Erityisesti valtateiden lähettyville avatut asemat, kuten esimerkiksi Jyväskylän ja Heinolan suurteholatausasemat, ovat olleet kesällä suosittuja, von Bonsdorff kertoo.

Loppuvuonna uusia K-Lataus-asemia tullaan avaamaan erityisesti Etelä-Suomeen, kuten pääkaupunkiseudulle ja Lahteen.

K-ryhmä tarjoaa sähköautoilijoille latausasemia jo 88 kaupan yhteydessä, aina pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle saakka.

Asemilla on peruslatauspisteitä 294 ja pika- tai suurteholatauspisteitä 131. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on uusiutuvaa ja kotimaisella tuulivoimalla tuotettua.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. VW ID3 täystulipalo Hollannissa äidin ja pikkulapsen kauppareissulla jäi niin syvästi mieleen ettei ole hinkua ostaa sähköautoja ainakaan 10v. Näitäkin hirveyksiä tulisi medioida jo kuluttajaturvallisuuden takia. Nyt on kovin ykspuolista ylistämistä vain hyvää kertoen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!