Juha Koskiniemi kruunattiin driftingin Suomen mestariksi kaudella 2022

Radalle.com Drifting SM Botniaring -osakilpailussa ratkottiin kuusiosaisen Drifting SM-sarjan mitalistit. Suomen mestariksi Botniaringin moottoriradalla kruunattiin Juha Koskiniemi (FPDA), joka varmisti mestaruuden jo kilpailun lajittelujen päätteeksi.

Lajittelut sujuivat toista kertaa tällä kaudella SM-sarjassa esiintyneen hallitsevan Suomen mestari Lauri Heinosen (Radalle UA) tahdissa. DMEC-sarjaan täksi kaudeksi siirtynyt porilainen lähti kuitenkin yleisön iloksi mukaan kauden päätökseen ja nappasi heti lajitteluvoiton 93 pisteellä

Toiseksi itsensä lajitteli Koskiniemi, joka 89 pisteellä varmisti mestaruuden jo ennen pariajokaaviota.

Koskiniemen mestaruuden ainoa uhkaaja oli Juha Pöytälaakso (FPDA), jonka olisi pitänyt sijoittua lajitteluissa vähintään toiseksi, jotta olisi pitänyt toiveet mestaruudesta elossa vielä pariajokaaviossa.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut, Pöytälaakso jäi samalla pistemäärällä lajittelujen kolmanneksi ja näin Koskiniemi kruunattiin mestariksi.

Neljänneksi ajoi Niko Määttälä (Radalle UA) 86 pisteellä ja viiden kärjen täydensi Jussi Laitinen (SaaUA) 79 pisteellä.

Lauri Heinonen vieraili voitokkaasti

Jurvan pariajoihin saatiin lisämaustetta, kun taivas aukesi ja kasteli Botniaringin radan. Yllätyksiltä ei näin vältytty ja TOP4-vaiheeseen tiensä selvittivät Heinonen, Koskiniemi, Jonathan Hast (FPDA) sekä Toni Ojatalo (FPDA).

Heinosen ja Ojatalon välisen mittelön vei lopulta Heinonen, joka sai finaaliin seurakseen Koskiniemen. Koskiniemi pudotti näin tiimikaveri Hastin pronssifinaaliin Ojatalon kanssa. Ojatalon ja Hastin välinen pronssifinaali oli sateen liukastelemalla radalla todella tasaväkinen, mutta lopulta tuomarit julistivat Ojatalon voittajaksi.

Heinosen ja Koskiniemen finaalissa nähtiin ehdoton suomidriftingin kärkikaksikko ja vaikka olosuhteet olivat enemmän kuin haastavat, suoriutuivat molemmat vedoissaan loistavasti. Virheitä ei kummaltakaan juuri nähty, mutta Heinosen suoritus miellytti tuomareiden silmää napsun enemmän ja näin voittopysti matkasi Poriin Heinosen mukana.

Mestaruus matkaa kuitenkin Kauhajoelle Koskiniemen mukana, joka on pitkään jahdannut himoittua titteliä siinä onnistumatta. Kulunut kausi oli kuitenkin Koskiniemeltä poikkeuksellisen väkevä näytös, palkintopallisijoitus kauden jokaisesta osakilpailusta ja yksi voitto eivät jättäneet mitään epäselvyyttä kauden parhaasta kuljettajasta.

– Tämän eteen on tehty pitkään töitä, mestaruus maistuu todella hyvältä. Kiitos kaikille jotka ovat olleet mukana tukemassa koko uran aikana, Koskiniemi tunnelmoi.

Koskiniemi nappasi mestaruuden 510 pisteellä, Pöytälaakso keräsi 414 pistettä ja nappasi hopeaa. SM-pronssille kiilasi kauden komeetta Jarkko Jylhä (FPDA), joka ajoi vasta ensimmäisen täyden kauden sarjassa.

Radalle.com Drifting SM Botniaring

Lajittelut TOP5:
1. Lauri Heinonen 93p
2. Juha Koskiniemi 89p
3. Juha Pöytälaakso 89p
4. Niko Määttälä 86p
5. Jussi Laitinen 79p

Kokonaiskilpailu TOP5:
1. Lauri Heinonen
2. Juha Koskiniemi
3. Toni Ojatalo
4. Jonathan Hast
5. Niko Määttälä

Alustava pistetilanne 6/6 osakilpailua TOP5:
1. Juha Koskiniemi 510p
2. Juha Pöytälaakso 414p
3. Jarkko Jylhä 311p
4. Jonathan Hast 307p
5. Tero Lahnakoski 254p

www.radalle.com

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän