Jopa 13 prosenttia autoilijoista uhmaa syksyn sateita vaarallisilla kesärenkailla

21.9.2018 14.33

 

Kesärenkaat eivät jouda talviteloille vielä, sillä ennen talvea ja pakkasia on syksy ja sateet. 

Nokian Renkaiden kehittämän digitaalisen SnapSkan-palvelun mittatulokset kertovat, että jopa 13 prosenttia autoista liikkuu huonokuntoisilla kesärenkailla.

Nokian Renkaiden kehittämä digitaalinen SnapSkan-palvelu on koko kesän ajan mitannut autojen renkaita Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Kesäkuun alusta elokuun loppuun mennessä autoja on mitattu yhteensä lähes 200 000 kappaletta.
Kesäkuukausina mitatuista autoista jopa 13 prosenttia ajaa renkailla, joiden urasyvyys on vaarallisen alhainen. Tämän lisäksi 31 prosenttia ajaa kohtalaisen kuntoisilla renkailla, todetaan Nokian Renkaiden tiedotteessa.

Autonrengasliiton vuoden 2017 rengastarkastuksissa huonokuntoisten kesärenkaiden osuus oli 10,5 %.

Kesärenkaiden urasyvyys on avainasemassa renkaan märkäpidossa. Lain mukaan alin urasyvyys on 1,6 mm, mutta tässä syvyydessä rengas on jo vaarallinen ajaa.

Mitä syvemmät urat ovat, sitä paremmin ne varastoivat vettä tien ja renkaan välistä, ja sitä paremmin rengas pitää märällä pinnalla.

Uuden kesärenkaan uransyvyys on noin 8 milliä, ja alle 4 milliin kuluneina niiden vesiliirto-ominaisuudet heikentyvät huomattavasti.

Huonokuntoiset renkaat myös pidentävät jarrutusmatkoja: kun seitsemän millimetrin rengas pysähtyy 25 metrin jälkeen, jarrutusmatka kahden millimetrin renkailla venyy miltei 38 metriin. Ero on siis yli kaksi auton mittaa, todetaan Nokian Renkaiden tiedotteessa.

Suurin osa autoilijoista ei tiedä renkaidensa kuntoa – SnapSkan kehitettiin avuksi

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien mukaan renkaat ovat riskitekijänä noin joka seitsemännessä henkilö- tai pakettiauton aiheuttamassa kuolonkolarissa.

Parina viime vuonna kehitys on kääntynyt huonompaan suuntaan. Tämän lisäksi Autonrengasliiton tutkimuksen mukaan vain joka neljäs tietää missä kunnossa auton alla olevat renkaat ovat.

Nokian Renkaat kehitti SnapSkanin parantamaan tieturvallisuutta, sillä sen avulla renkaiden kunnon tarkistaminen käy nopeasti ja vaivattomasti.

SnapSkan-palvelupisteitä löytyy Suomen suurimpien asutuskeskusten parkkihalleista sekä Vianor-palvelupisteistä. Uusin SnapSkan-piste avautuu kauppakeskus Kaareen Helsinkiin syyskuun aikana.

Tutustu SnapSkan-palveluun, löydä lähin mittauspiste ja rekisteröidy käyttäjäksi: www.snapskan.fi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!