Joonas Lappalainen Audin tehdaskuskiksi Nürburgringin 24 tunnin kisaan

Audi Sport

11.5.2017 22.15

Nürburgringin 24 tunnin kilpailu ajetaan 25.-28. toukokuuta. Audilla on kisassa kaksi autokuntaa:

* Audi R8 LMS GT4 #17 Christian Abt Rahel Frey Patrick Huisman Peter Terting (D/CH/NL/D)
* Audi R8 LMS GT4 #18 Joonas Lappalainen Alexander Mies Peter Terting Alex Yoong (FIN/D/D/MAL)

Toisessa autossa (#17) kaikki kuskit ovat ajaneet aiemmin urallaan muun muassa DTM-sarjassa. Lappalaisen autokunnassa ajava Terting on hallitseva GT4-luokan euroopanmestari. Alex Yoong on ajanut muun muassa F1-luokassa. Christopher Mies on puolestaan hallitseva VLN-mestari.

Lappalainen suoritti kilpailuun vaadittavan erikoislisenssin aiemmin keväällä osallistuttuaan kahteen VLN-kilpailuun Nurburgringin pitkällä Nordschleife –radalla.

– Olen päässyt osallistumaan myös R8 GT4 -mallin kehittämiseen ja testaamiseen viiden päivän ajan. Auto on aivan uusi, ja se julkistettiin New Yorkin autonäyttelyssä huhtikuussa. Minulle soitettiin helmikuussa Audilta ja kysyttiin, että haluaisinko mukaan tällaiseen projektiin. Olihan se aikamoinen yllätys, mutta oli kyllä aika helppo vastata. Se on myös hyvä näytönpaikka, Lappalainen sanoo.

Toistaiseksi Audin ja Lappalaisen sopimus kattaa vain Nurburgringin kilpailun. Lappalainen ajaa sen lisäksi Ruotsissa STCC-sarjaa astetta miedommalla Audi RS3 LMS-autolla. Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Suomessa ja Alastaron moottoriradalla viikon kuluttua, vain viikko ennen Nürburgringin kilpailua.

 

                                       

 

Edellinen artikkeliItä-Suomessa mopoilu tarkkailun alla koko kesän – nuhteettomat saavat tankin täyteen bensaa
Seuraava artikkeliVuoden auto: Vuonna 1974 raati päätyi edustusluokan Mercedes-Benz 450 SE -autoon

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here