Joissakin bensiinimoottereissa esiintynyt häiriövalon syttymisen syy selvitetty – vika oli polttoaineessa

24.10.2018 18.46

Syyskuussa kerrottiin, että joissakin bensiinikäyttöisissä ajoneuvomalleissa on syttynyt moottorin häiriövalo.

Ongelma on ollut ainakin joissakin Mercedes-Benzin, Citroënin ja Peugeotin moottoreissa.

Tutkimukset ovat varmistaneet ongelman syyksi satunnaisesti polttoaineen ruiskutussuuttimiin kertyneen metallisuolan. Se on syntynyt kemiallisen reaktion seurauksena tietyissä olosuhteissa, joita esiintyy tietynlaisessa suutintyypissä. Samaa suutintyyppiä esiintyy vain harvoissa muissa automalleissa.

– Vastaamme aina myymämme polttoaineen laadusta ja seuraamme jatkuvasti polttoaineidemme laatua läpi koko jakeluketjun aina valmistuksesta bensiinipumpulle asti. Bensiiniä tankataan Nesteellä Suomessa päivittäin noin 50 000 kertaa, ja tämä valitettava tapaus koski rajoitettua määrää ajoneuvoja Suomessa, kertoo Nesteen öljytuotteiden myynnistä Suomessa ja Baltiassa vastaava johtaja Tommi Juusela.

– Nesteen myymät ja markkinoimat bensiinit ovat koko ajan täyttäneet tuotestandardin raja-arvot. Ongelman syntymiseen vaikuttava tekijä on ollut yksi Porvoossa heinäkuussa 2018 valmistettu bensiinin tuote-erä, jossa on ollut normaalia korkeampi natriumpitoisuus. Kyseisen bensiinierän kohonnut natriumpitoisuus on johtunut usean tekijän yhteisvaikutuksesta tuotteen valmistuksessa. Yleiset tuotestandardit eivät sisällä natriumpitoisuutta. Siksi olemme kiristäneet jo ennestään laajaa laadunvalvontaamme ja ohjeistustamme välttääksemme vastaavan ongelman esiintymisen jatkossa. Asiakas voi huoletta tankata kaikkia Nesteen polttoaineita, Juusela jatkaa.

Neste ja Veho yhdessä valtuutetun Mercedes-Benz -huoltoverkoston kanssa tekevät Mercedes-Benzin tiettyihin ajoneuvomalleihin vuosimääräisaikahuollon tai muun korjaamokäynnin yhteydessä ylimääräisen lisäainekäsittelyn.

Toimenpide koskee kaikkia bensiinimoottorilla varustettuja Mercedes-Benz henkilöautoja, jotka ovat vuosimallia 2012 tai sitä uudempia.

Lisäainekäsittely ei aiheuta asiakkaalle ylimääräisiä kustannuksia.

Mikäli asiakkaan auton häiriövalo ei ole syttynyt, sillä voi ajaa huoletta. Asiakkaan tulisi olla yhteydessä valtuutettuun merkkihuoltoon asian tutkimiseksi, jos tämän autossa on syttynyt moottorin häiriövalo.

Myös kaikki valtuutetut Citroën ja Peugeot -huoltoliikkeet ovat saaneet selkeät toimintaohjeet ja mikäli moottorin häiriövalo on seurausta kyseessä olevan Nesteen polttoaine-erän joutumisesta moottorin ruiskutussuuttimiin, tullaan suuttimet käsittelemään polttoaineeseen lisättävällä valmistajan hyväksymällä lisäaineella
 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!