Joensuussa yhden henkilön kuolemaan johtaneen autopalon esitutkinta on keskeytetty

Poliisi ilmoitti tänään keskeyttäneensä kesäkuun alussa Joensuussa tapahtuneen autopalon esitutkinnan.

Autopalon tutkinnan yhteydessä paljastui edellisenä päivänä niin ikään Joensuussa tapahtunut törkeä pahoinpitely.

Poliisi päätti törkeän pahoinpitelyn tutkinnan, koska rikoksesta epäilty joensuulainen mies menehtyi kyseisessä autopalossa.

Tapahtumien kulku

Tapahtumat saivat alkunsa maanantaina 8.6.2020 klo 02.38, jolloin poliisi sai ilmoituksen Joensuun Hasaniemessä Länsikadulla palavasta henkilöautosta.

Poliisipartion tutkiessa tapahtumapaikkaa ilmeni, että palossa menehtyi noin 30-vuotias joensuulainen mies.

Poliisi käynnisti asiassa esitutkinnan, rikosnimikkeinä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus.

Esitutkinnassa selvisi, että kyseistä farmarimallista Volvoa oli kuljetettu kovaa vauhtia Länsikatua pitkin ennen ulosajoa ja tulipaloa.

Ennen yön tapahtumia palanut auto oli ollut parkkeerattuna Joensuun keskustassa Torikatu 35 kerrostalon parkkipaikalla. Palossa menehtynyt mies asui kyseisessä kerrostalossa.

Auton kuljettajan ja syttymissyyn selvittämiseksi poliisi joutui kuulemaan useita henkilöitä.

Esitutkinnan edetessä poliisille tuli epäily, että jotkut kuultavat pyrkivät vaikeuttamaan asian selvittämistä. Tästä syystä jutun rikosnimikkeisiin lisättiin kohta ”rikoksentekijän suojeleminen”.

Liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuoleman tuottamuksesta ja rikoksentekijän suojelemisesta rikoksesta epäiltyinä on ollut yhteensä 17 henkilöä.

Lähes kaikki rikoksesta epäillyt ovat olleet kiinniotettuna tai pidätettynä esitutkinnan aikana. Kaksi epäillyistä on ollut vangittuna 12.6.-8.7.2020.

Esitutkinta on toistaiseksi keskeytetty. Tässä vaiheessa esitutkintaa ketään aiemmin jutussa epäiltynä olleista ei epäillä kyseisistä rikoksista.

Asiassa on edelleen syytä epäillä rikosta, koska autolla ajamiseen ja auton syttymissyyhyn liittyviä yksityiskohtia on edelleen selvittämättä. Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa, mikäli asiaan saadaan jotain uutta tietoa.
Esitutkinnassa ilmenneitä yksityiskohtia ei voida tämän tarkemmin julkisuudessa avata. Yksityiskohtien läpikäyminen julkisuudessa voisi vaarantaa myöhemmän esitutkinnan luotettavuutta.

Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä ja havaintoja

Autopalon esitutkinnassa paljastui sunnuntaina 7.6.2020 tapahtunut törkeä pahoinpitely Joensuussa.

Tapauksessa noin 25-vuotiasta joensuulaismiestä puukotettiin jalkaan henkilöauton kyydissä sunnuntai-illan aikana. Kaikki neljä palaneen auton kyydissä olleet henkilöt ovat olleet epäiltynä puukotuksesta.

Esitutkinnassa selvisi, että puukotuksesta epäilty on autopalossa 8.6.2020 kuollut mies. Kolmea muuta autossa ollutta ei enää epäillä tästä rikoksesta. Esitutkinta asiassa on päätetty, koska rikoksesta epäilty henkilö on kuollut.

Poliisi on edelleen kiinnostunut auton palamiseen sekä siihen johtaneista tapahtumista.

Vihjeet ja tapahtumaan liittyvät tiedot voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon 029 541 5455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here