Jari Huttunen ajoi toiseksi Viron MM-rallin WRC3-luokassa

Viron MM-rallissa päästiin WRC3-luokassa juhlimaan palkintokorokesijaa suomalaistunnelmissa, kun Jari Huttunen ajoi Hyundai i20 R5-autolla WRC3-luokan toiseksi, todetaan Huttusen tiedotteessa.

Hän jäi luokan voittaneelle ruotsalaiselle Volkswagen-kuljettaja Oliver Solbergille 59 sekuntia. Luokan kolmanneksi ajoi Viron Egon Kaur Skoda Fabia R5:llä.

Huttunen oli kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kilpailun kolmanneksi nopein R5-luokan autokunta ja yleiskilpailussa he sijoittuivat sijalle 11.

Huttunen aloitti rallin perjantaina kellottamalla päivän ainoalle erikoiskokeelle pohja-ajan ja johti WRC3-luokkaa 0,1 sekunnin erolla Solbergiin lauantaipäivään lähdettäessä. Lauantaina Huttunen joutui heti aamulla antamaan muutaman sijan periksi, kun hänen autonsa ohjaustehostin temppuili.

Aamun toisella erikoiskokeella vauhtia verotti myös rengasrikko. Lauantain jälkeen hän oli luokkansa neljäs, 43,5 sekuntia johtoon noussutta Solbergia hitaampana. Päivän ainoa pohja-aika syntyi viimeisellä erikoiskokeella.

– Ohjaustehostimen kanssa oli isoja ongelmia koko päivän. Auto oli vaikea ajettava ja tehostinvika aiheutti välillä melkoisia ”oho-tilanteita” hyppyjen alastulossa. Myös turbon pop off -venttiili temppuili koko päivän ja kolmospätkällä meiltä puhkesi eturengas, joten lauantai oli melkoinen selviytymistaistelu, Huttunen sanoi.

Lauantain päätteeksi Huttusen autoon vaihdettiin ohjaustehostin ja sunnuntaina tavoitteena oli nousta oman luokan palkintokorokkeelle.

Tehostimen vaihto auttoi ja vauhti parani, joten sunnuntaina luokan pohja-aikoja tuli kaksi. Huttunen nousi luokan kolmanneksi toiseksi viimeisellä erikoiskokeelle, kun edellä ajanut Kaur koki rengasrikon.

– Viimeiselle pätkälle lähtiessä tavoite oli ajaa 5,8 sekunnin ero kakkossijaan kiinni. Erikoiskokeen alussa tulimme tien täydeltä, kunnes näimme edellä lähteneen Kajetan Kajetanowiczin auton ojassa. Kakkossija ratkesi meille ja loppupätkällä oli varaa hiukan himmata.

Huttusen ja Lukan kilpailukausi jatkuu tiiviinä, sillä seuraavan kerran he ovat ajamassa jo ensi viikonloppuna Puolan mestaruussarjan osakilpailussa Chorzówin kaupungin ympäristössä.

– Toivottavasti tässä ehtii käymään kotona Kiuruvedellä ennen Puolaan lähtöä, sillä esikoispoikani syntyi perjantain ja lauantain välisenä yönä. Vauhtiin se ei vaikuttanut suuntaan tai toiseen, mutta toki sinä yönä jäi yöunet aika vähiin, Huttunen toteaa.

Viron MM-ralli 2020, luokka WRC3:
1 Oliver Solberg – Aaron Johnston, SWE/IRL, VW Polo GTI R5, 2:07:32.2
2 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, +59.0
3 Egon Kaur – Silver Simm, EST, Skoda Fabia Rally2 evo, +1:47.8
4 Marco Bulacia Wilkinson – Marcelo Der Ohannesian BOL/ARG, Citroën C3 R5, +2:36.6
5 Karl Kruuda – Dale Moscatt, EST/AUS, VW Polo GTI R5, +4:04.9
6 Nicolas Ciamin – Yannick Roche, FRA, Citroën C3 R5, +4:12.7
7 Rainer Aus – Simo Koskinen, EST, Skoda Fabia R5, +4:44.5
8 Sean Johnston – Alexander Kihurani, USA, Citroën C3 R5, +4:52.6
9 Yohan Rossel – Benoît Fulcrand, FRA, Citroën C3 R5, +5:04.0
10 Priit Koik – Alari-Uku Heldna, EST, Ford Fiesta R5, +6:24.7

www.jarihuttunenracing.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!