Jami Kalliomäki avasi crosskartin NEZ-kauden taisteluvoitolla

Jami Kalliomäki keskellä.

5.6.2018 20.50

Crosskartin kolme osakilpailua käsittävä Pohjois-Euroopan mestaruussarja NEZ avattiin viikonloppuna Flisan radalla Norjassa.

Viime vuonna kahdesta eri luokasta hopeaa napannut Turun Urheiluautoilijoiden Jami Kalliomäki avasi neljännen kautensa tässä sarjassa parhaalla mahdollisella tavalla.

Kalliomäelle alkanut kausi crosskartin NEZ-sarjassa on neljäs ja kaikilta kolmelta aiemmalta kaudelta on tullut menestystä mitalien muodossa.

Viime kaudella Kalliomäki ajoi kahta luokkaa, Xtreme-, sekä 250-kuutioisten luokkkaa, ja molemmista kauden päätteeksi palkintokaappiin tuli hopeinen mitali.

Flisan pienessä kaupungissa ajettiin edellisen kerran NEZ-sarjan osakilpailu vuonna 2015. Rata oli siis Kalliomäelle ennestään tuttu.

Crosskartissa ajetaan rallicrossista aiemmilta vuosilta tutun systeemin mukaan, eli ensin kuljettajat keräävät pisteitä alkueristä, joiden tulosten perusteella määräytyvät paikat A- ja B-finaaliin.

Norjassa Xtreme-luokassa kuljettajia oli mukana 18 ja alkuerävaiheita ajettiin kolme. Kalliomäki nappasi alkueristä kaksi lähtövoittoa, sekä yhden kolmannen sijan.

Alkuerien pisteissä Kalliomäen sijoitus oli toinen ja se tiesi paikkaa suoraan A-finaaliin, missä starttipaikka oli eturivissä, ruudussa kaksi.

Edessä oli viiden kierroksen mittainen taistelu kauden avausosakilpailun voitosta. Alkuerien ja B-finaalin kautta A-finaaliin oli selviytynyt lopulta yhdeksän parasta kuljettajaa.

– Finaalin ensimmäisessä startissa pidin kakkospaikkani, mutta se lähtö keskeytettiin punaisella lipulla parin kierroksen jälkeen, kun joku oli kaatanut autonsa viimeisessä mutkassa. Uusintastartissa yritin lähteä kiertämään paalupaikan Aleksander Wiikkiä ulkokautta, mutta rata oli sen verran pölyinen siitä kohtaa, että putosin neljänneksi, Kalliomäki toteaa.

Kalliomäki onnistui kuitenkin nostamaan itsensä varsin nopeasti toiseksi ja edessä oli enää Wiik, joka johtikin finaalia usean kierroksen ajan.

Kalliomäen voiton avaimet löytyivät lopulta lisälenkin ajoituksessa, sekä nopeassa kierroksessa juuri siinä kohtaa, kun sitä tarvittiin eli sen jälkeen, kun Wiik oli mennyt lisälenkille.

Norjalainen Wiik oli siis toinen ja kolmannen sijan nappasi ruotsalainen Tommie Svärd. Neljänneksi sijoittui Jamin pikkuveli Jimi Kalliomäki, joka raivasi tiensä A-finaaliin B-finaalin kautta, ajaen alkuerävaiheessa vain yhden lähdön.

Crosskartin NEZ-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 16.-17. kesäkuuta Strängnäsissä, Ruotsissa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here