Itä-Suomessa poliisin mopovalvonnassa paljastui 21 viritettyä mopoa

Mopoilevan nuoren vanhempi: jäikö mopo viikonloppuna yllättäen kotiin? Syynä tähän saattoi olla valtakunnallinen mopovalvontaviikonloppu, jonka aikana poliisi valvoi tehostetusti mopoja. Itä-Suomessa poliisi tarkasti yhteensä 226 mopoa, traktoria ja kevyttä nelipyörää sekä 47 autoa.

– Toivottavasti vanhemmat ovat vastuullisia ja tarkastavat mopon kunnon yhdessä nuoren kanssa myös kotona. Syytä olisi käydä samalla myös keskustelu vastuullisesta liikennekäyttäytymisestä, toteaa komisario Seppo Porokka Itä-Suomen poliisista.

Viikonlopun aikana Itä-Suomen poliisin valvonnassa löytyi 21 viritettyä mopoa, joista poistettiin kilvet. Useampi viritetty mopo kulki yli 80 km/h. Lisäksi moni viritetyistä mopoista oli jarruiltaan epäkunnossa. 31 kuljettajaa määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

– Tehottomat jarrut, kulutuspinnaltaan sileät renkaat, moottorin kohtuuttoman voimakas ääni sekä rekisterikilven paikka ovat myös vanhemman helppo tarkastaa, muistuttaa Porokka.

Poliisi kiittää fiksuja nuoria hyvästä yhteistyöstä

Viikonlopun aikana Varkaudessa järjestettiin mopomiitti, jonka nuoret päättivät itse lopettaa huonon käyttäytymisen vuoksi. Miitin pelisäännöissä ei pitäydytty, ja miitin jälkeen poliisi varmisti, ettei huono liikennekäyttäytyminen jatkunut.

Poliisin havaintojen mukaan nuoret ovat aiemmin pitäneet myös asiallisena pysyneitä miittejä. Nuorten itsensä kannalta on harmillista, ettei tällä kertaa näin käynyt. Poliisi jatkaa kesän aikana myös mopomiittien valvontaa.

– Valvontaviikonlopun aikana tavatut nuoret suhtautuivat valvontaan hyvin, ja partiot saivat paljon positiivista palautetta nuorilta. Poliisi haluaakin kiittää tapaamiaan nuoria hyvästä yhteistyöstä – tehdään tästä yhdessä hyvä mopoilukesä ja pysähdytään kun tavataan, kannustaa Porokka.

Mopo kulki melkein 90 km/h

Poliisi takavarikoi moottoripyöräksi muutetun mopon

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän