Ilouutinen vanhojen autojen omistajille: Katsastuspakko poistunee!

Kuva: CvB.

Liikenne- ja viestintäministeriö lähettää uudelle lausuntokierrokselle vanhojen ajoneuvojen määräaikaiskatsastusta koskevan asetusehdotuksen.

Ehdotus viivästyi kevään hallitustilanteen takia, ja ministeriö katsoo, että uusi kuuleminen on tarpeen.

Liikenne- ja viestintäministeriö pyysi tammikuussa lausuntoja asetusluonnoksesta, jonka mukaan yksityiskäytössä olevat yli 40 vuotta vanhat ajoneuvot ja O2-luokan perävaunut vapautettaisiin määräaikaiskatsastuksesta. Lausunnoissa perävaunujen katsastusvapaus ei saanut kannatusta.

Nyt lausunnoille lähetettävässä uudessa luonnoksessa O2-luokan perävaunujen (massaltaan 0,75 – 3,5 tonnia) katsastusvelvollisuus on säilytetty. Lisäksi edelliseen versioon verrattuna muutoksia on vanhojen raskaiden ajoneuvojen katsastusvelvoitteissa.

Luvanvaraiset katsastettava aina

Kaikki luvanvaraisessa käytössä olevat yli 40-vuotiaat ajoneuvot tulee katsastaa määräajoin. Tämä koskee myös museoajoneuvoja silloin, kun ne ovat luvanvaraisessa käytössä. Katsastusväliksi ehdotetaan yhtä vuotta, todetaan Liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteessa.

Lisäksi katsastusvelvollisuus koskisi yli 40-vuotiaita linja-autoja, kuorma-autoja ja raskaita perävaunuja silloin, kun ne eivät ole museorekisterissä. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi yksityiskäytössä oleva 1960-luvun linja-auto, joka ei ole museoajoneuvo, on määräaikaiskatsastettava.

Uuden ehdotuksen mukaan asetus tulisi voimaan 20.5.2020.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here