Ilomantsin turma syyteharkintaan — kaksi menehtyi auton vajottua jäihin

Poliisi on saanut valmiiksi Ilomantsin Koitereella 28.3.2020 kahden ihmisen kuolemaan johtaneen tapauksen esitutkinnan ja tapaus etenee syyteharkintaan.

Poliisi sai lauantai-iltana 28.3.2020 hieman klo 20 jälkeen ilmoituksen, jonka mukaan henkilöauto on uponnut railoon Ilomantsissa Koitereella Pohatanselällä. Tapahtumapaikalla Ilomantsissa suoritetussa paikkatutkinnassa sekä esitutkinnassa on selvinnyt, että viiden miehen autoseurue oli liikkunut henkilöautolla Koitere-järven jäällä.

Yllättäen auto oli jäässä olleen railon kohdalla lähtenyt uppoamaan veteen. Kolme autossa ollutta miestä pääsi pelastautumaan autosta, mutta kaksi miestä vajosi auton mukana veteen. Veden syvyys tapahtumapaikalla oli noin 15 metriä.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen henkilöstö sai nostettua järven pohjassa olleen auton ja sisällä olleet kaksi vainajaa 31.3.2020.

Tapauksen esitutkinta on nyt valmistunut ja asia etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon: Autoa kuljettanutta noin 30-vuotiasta Ilomantsilaista miestä epäillään asiassa törkeästä rattijuopumuksesta sekä kahdesta kuolemantuottamuksesta ja vaaran aiheuttamisesta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here