Ilmapiiri tulehtunut Delta-konsernissa, huoltotyöt pysähtyvät loppuviikoksi!

Delta edustaa muun muassa Kia-merkkiä.


23.8.2017 17.25

Teollisuusliitto on kertonut Delta-konsernia koskevasta työnseisauksesta.

Tiedotteen mukaan noin 200 asentajaa Delta Auton, Delta Motor Groupin ja Kia Motors Finlandin ja niiden aputoiminimien korjaamo- ja asennustöissä lopettaa työnsä 24.8. kello 0.00. Teollisuusliiton järjestämä työnseisaus päättyy 27.8. kello 23.59.

Teollisuusliitto päätti työnseisauksesta pari viikkoa sitten. Työt pysähtyvät, koska neuvottelut kiistakysymyksistä eivät ole johtaneet Teollisuusliittoa tyydyttävään lopputulokseen. Lisäksi Teollisuusliitto on asettanut Deltan toistaiseksi voimassa olevaan hakusaartoon.

Työtaistelutoimenpiteitä laajennetaan tarvittaessa koskemaan myös muita erikseen määriteltyjä yrityksiä kuin niitä, jotka kuuluvat Delta Auto -konserniin.

Teollisuusliiton mukaan lakon taustalla ovat pitkäaikaiset ongelmat yhtiön kanssa, työnantajan harjoittama uhkailu ja kiristys. 

Viimeinen pisara oli se, että Delta Auto ryhtyi väkivaltaisesti tekemään muutoksia asentajien työnkuvaan siten, että samalla heikennetään palkkoja ja muita työsuhteen ehtoja, todetaan tiedotteessa.

Teollisuusliiton mukaan Delta Auto irtisanoi keväällä suurimman osan asentajistaan, mukaan lukien pääluottamusmiehiä ja työsuojeluvaltuutettuja.

Uusilla työsopimuksilla palkattavat asentajat ovat niin sanottuja palvelumestareita, jotka ottavat myös vastaan ja luovuttavat itse työnsä.

Teollisuusliitto ei vastusta sinänsä muutosta. Se auttaa liiton jäseniä kehittymään työssään. Mutta tapa, jolla muutos yritetään toteuttaa, on törkeä, todetaan liiton tiedotteessa.

Teollisuusliitto on haastanut myös alan työnantajaliiton Autoalan Keskusliiton työtuomioistuimeen valvontavelvollisuuden noudattamatta jättämisestä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here