Hyundai ja Kian emoyhtiön painopistealueita sähkö ja vety

Hyundai Motor Groupin toimitusjohtaja Euisun Chung piti 2.1.2020 Soulissa sijaitsevassa pääkonttorissa uuden vuoden 2020 avauspuheen, jossa hän esitteli yhtiön painopisteet ja strategisen suunnan eri liiketoiminnoissa. Tavoitteena on vastuullinen kasvu.

Hyundai Motor Group vahvistaa asemaansa liikkumisen sähköistämisessä, autonomisessa autoilussa sekä liikkuvuuspalveluissa.

Tavoitteena on myös edistää vetyautoilua ja parantaa liiketoiminnan laatua kaikilla liiketoiminta-aloilla. Toteutuakseen tämä edellyttää Chungin mukaan henkilöstöltä luovuutta ja start-up-henkistä yrittäjäasennetta.

Hyundai Motor Group jatkaa aktiivisesti uusia teknologisia projekteja, jotka voivat tarjota ihmiskeskeisiä älykkäitä liikkuvuusratkaisuja monissa toiminnoissa.

Näitä ovat esimerkiksi robottiikka, henkilökohtaisten ilma-alusten käyttöön (Personal Air Vehicles, PAV) perustuva kaupunkien ilmaliikenteen edistäminen (Urban Air Mobility, UAM) sekä älykkäiden kaupunkien ratkaisut, joita kaikkia kehitetään autopohjaisten innovaatioiden rinnalla.

Sähköinen automallisto laajenee

Täyssähköinen automallisto kasvaa yhteensä 23 malliin vuoteen 2025 mennessä viime vuoden yhdeksästä mallista.

Täysin uusi täyssähköautoarkkitehtuuri on tarkoitus ottaa käyttöön vuodesta 2024 alkaen julkaistaviin malleihin.

Vuonna 2020 yhtiö vahvistaa edelleen sähköisen mallistonsa myyntiä lisäämällä hybridi- ja plug-in-hybridivoimalinjoja SUV-malleilleen, esimerkiksi lippulaivamalliin Hyundai Santa Fehen.

Panostus vetyyn

Tulevaisuudessa Hyundai Motor Group aikoo toimittaa polttokennojärjestelmiä kaikille kuljetuksen aloille, ajoneuvoihin, aluksiin, trukkeihin sekä energiantuotantosektorille sähköntuotantoon ja -varastointiin.

Vuoteen 2030 mennessä tämä tarkoittaa noin 200 000 polttokennojärjestelmän toimittamista ympäri maailman. Yhtiö perustaa Koreaan tuotantolaitoksen, jonka kapasiteetti on 500 000 polttokennojärjestelmää vuodessa.

Yhteistyötä vahvistetaan kumppanien, kuten korealaisen Hydrogen Energy Networkin (HyNet) sekä muiden kumppanien, kuten Saudi Aramcon kanssa vetytoimitusten ja vetylatausasemien tarjonnan laajentamiseksi.

Yhtiö laajentaa myös strategista yhteistyötään muiden vetyliiketoimintaan liittyvien kumppanien kanssa maailmanlaajuisesti vetyinfrastruktuurin perustamiseksi.

Autonomiset autot osa tulevaisuuden liikkumista

Hyundain tavoitteena on johtava asema autonomisessa autoilussa. Autonomisen ajo-ohjelmistoteknologian kehitykseen ja kaupallistamiseen panostetaan, ja tavoitteena on esitellä itsestään ajavat SAE-luokituksen (Yhdysvaltain kansallinen autoalan organisaatio Society of Automotive Engineering) 4. ja 5. tason tekniikkaa käyttävät ajoneuvot lähitulevaisuudessa.

Autonomisen auton alusta kehitetään vuoteen 2022 mennessä. Autonomisia autoja testataan valituilla alueilla vuonna 2023 ja kaupalliseen tuotantoon ne on tarkoitus saada vuoden 2024 loppupuolella.

Uusia liikkuvuuspalveluita maailmalla

Hyundai Motor Group käynnistää tänä vuonna Los Angelesissa autoja jakavan liiketoiminnan viime vuonna perustetun liikkuvuuspalveluyrityksen MoceanLabin kanssa. Autonjakopalvelun avulla ihmiset voivat vuokrata ja palauttaa autoja Los Angelesissa.

Yhtiö myös laajentaa yhteistyötä sellaisten liikkuvuuspalveluita tarjoavien yritysten kanssa, joihin se on sijoittanut, kuten Grab ja Ola.

Intiassa uusia liikkuvuuspalveluita tuodaan markkinoille yhteistyössä Olan kanssa ja Kaakkois-Aasiassa täyssähköautojen satelliittipaikannusjärjestelmää kehitetään yhdessä alueen suurimman toimijan, Grabin kanssa.

Yhtiön suunnitellut investoinnit seuraavan viiden vuoden aikana ovat noin 87 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Myös vuotuisten investointien määrä kasvaa huomattavasti nykyisestä tasosta.

Huom! Hyundai Motor Groupiin kuuluvat sekä Hyundai Motor Company että Kia Motors Corporation.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here