Hurja määrä taksilupia anottiin heti sunnuntaina

2.7.2018 17.59

Liikennepalvelulain voimaantulo sunnuntaina 1.7.2018 käynnisti uusien taksilupien hakemisen vauhdilla.

Trafi otti vastaan sunnuntain aikana lähes 700 taksilupahakemusta ja yli 200 ilmoitusta taksi- tai tavaraliikenteen harjoittamisesta, todetaan Trafin tiedotteessa.

– Kiinnostus liikennelupien hakemiseen sunnuntaina oli vielä oletettuakin vilkkaampaa, mikä on erittäin hienoa ajatellen liikennepalvelulain mukanaan tuomia mahdollisuuksia koko taksi- ja tavaraliikennealalle. Ensimmäisen päivän aikana liikennelupahakemuksia ja -ilmoituksia tuli yhteensä lähes tuhat ja näistä valtaosa oli taksilupia, kertoo osastopäällikkö Kimmo Pylväs.

Lue myös tämä: Harkitsetko uutta uraa taksiyrittäjänä? Lue tämä ensin!

– Olimme varautuneet hakemustulvaan, ensimmäiset luvat myönnetään tänään ja sunnuntain hakemussuma pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti. Lähetämme luvasta kopion sähköpostiin heti sen myöntämisen jälkeen, jottei varsinaista postin mukana tulevaa lupaa tarvitse odottaa, jatkaa Pylväs.

Trafi otti sunnuntain aikana vastaan 682 taksilupahakemusta, 234 taksi- ja tavaraliikenteen ilmoittautumista, 48 tavaraliikenne- ja 5 henkilöliikennelupahakemusta. Aluekohtaista tietoa lupien jakautumisesta saadaan lupien käsittelyn myötä.

Liikennelupien myöntäminen siirtyi liikennepalvelulain voimaantulon myötä 1.7.2018 Ely-keskuksilta Trafille.

Liikennelupajärjestelmien siirto ja käyttöönotto toteutettiin viikonlopun aikana ja kaikki uuden lain mukaiset liikennelupahakemukset ja -ilmoitukset ovat käytössä Trafin nettisivujen kautta.

www.trafi.fi/liikenneluvattrafiin

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here