Honda nopeuttaa rajusti mallistonsa sähköistämistä

Honda on pistänyt vauhtia Euroopassa myytävän malliston sähköistämiseen. Tavoitteena on, että merkin kaikissa mallisarjoissa on sähköistetyt voimalinjat vuonna 2022.

Uusi päämäärä ilmoitettiin Amsterdamissa järjestetyssä Electric Vision -tapahtumassa. Nyt kerrottu aikataulu on kolme vuotta nopeampi kuin aiempi, sillä ajankohdaksi asetettiin kaksi vuotta sitten strategiaa julkistettaessa vuosi 2025.

Hurjan kiihdytyksen myötä Honda esittelee 6 sähköistettyä mallia seuraavien 36 kuukauden aikana. Honda e ja uusi Euroopassa vain hybridinä myytävä Jazz johtavat japanilaisvalmistajan moottorien vallankumousta.

e:Technology

Samalla Honda julkisti uuden e: Technology -tuotemerkin, mikä yhdistää kaikki sen valmistamat sähköistetyt tuotteet kaikkialla maailmassa.

Autoissa korostetaan ympäristön huomioon ottavaa tekniikkaa ja uusi merkintä kertoo moottorin tyypin. Uusi Tokion autonäyttelyssä esitelty vuonna 2020 Eurooppaan saapuva Jazz on ensimmäinen auto, jossa on e:HEV-merkki, joka tarkoittaa Hybrid Electric Vehiclea.

Perinteisissä hybrideissä sähkömoottori avustaa polttomoottoria, mutta Jazz e-HEV:ssä polttomoottori tuottaa sähköä antamaan voimaa sähkömoottorille.

Kuusi sähköistettyä mallia myyntiin Euroopassa 36 kuukauden aikana

Hondan uusi kunnianhimoinen tavoite on, että sen mallisto on sataprosenttisesti sähköistetty vuoden 2022 loppuun mennessä. Täysin uuden Jazzin ja Honda e:n lisäksi tulossa on neljä muuta uutta sähköistettyä mallia seuraavien 36 kuukauden aikana.

Niiden joukossa on sähköautoja sekä e:HEV-voimalinjalla varustettuja uutuuksia.

Yhteistyö Vattenfallin kanssa

Autojen sähköistämisen ja uuden nimipolitiikan lisäksi Honda paljasti seuraavan askeleensa energianhallinnan liiketoiminnassaan Euroopassa. Japanilaisyhtiö aloittaa yhteistyön ruotsalaisen Vattenfallin kanssa, joka on Euroopan johtava energiantoimittaja.

Yhteistoiminta antaa Hondalle mahdollisuuden tarjota maailman ensimmäinen joustava energiasopimus, joka on räätälöity erityisesti eurooppalaisille sähköauton omistajille. Kumppanuus merkitsee tärkeää virstanpylvästä Hondalle energiahallinnan kehityksen ratkaisuissa, joka on tärkeä osa Electric Vision -strategiaa Euroopassa.

Aiesopimuksessa yhtiöt vahvistivat halunsa yhdessä kehittää ja markkinoida joustavaa energiasopimusta. Siinä sähköautoja ladataan kaikkein halvimpiin aikoihin sähköverkon käytön mukaan.

Hinnat – jotka ovat tarjolla kaikkien sähköautojen omistajille – edistävät myös uusiutuvilla tavoilla tuotetun sähkön, kuten vesivoiman ja tuulivoimaloiden, käyttöä.

Tämä on osa Honda visiota kestävään tulevaisuuteen tähtäävän energian toimituksesta. Uusi sähkösopimus otetaan ensimmäisenä käyttöön Iso-Britanniassa ja Saksassa vuonna 2020 ja muissa Euroopan maissa myöhemmin.

Tärkeä strateginen kumppanuus on seuraava askel Hondan Energy Management -liiketoiminnassa Euroopassa, joka haluaa lisätä kotilatureiden, kaupallisten energiapalveluiden ja edistyksellisen autosta verkkoon (V2G) teknologian käyttöä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here