Hollannissa otetaan käyttöön 14 täysin sähköistä jätteenkeräysautoa

Alankomaiden Cure-jätehuollolle on toimitettu seitsemän täysin sähköistä DAF CF Electric -jätteenkeräysautoa. Näitä hiljaisia ja päästöttömiä 6×2-ajoneuvoja käytetään kotitalousjätteen keräämiseen Eindhovenin, Valkenswaardin ja Geldrop-Mierlon alueilla.

Cure-jätehuolto on paikallisviranomaisten kanssa Eindhovenissa, Geldrop-Mierlossa ja Valkenswaardissa toimiva yhteisyritys. Se vastaa lähes 150 000 kotitalouden yleisjätteen, paperin, muovin, lasin ja biojätteen keräyksestä. Lisäksi yrityksellä on Eindhovenin alueella neljä kierrätyskeskusta.

Äskettäin toimitetuissa ajoneuvoissa on sähkökäyttöiset VDL-sivulastaajat, joiden ansiosta jäteastioiden tyhjentäminen CF Electriciin käy hiljaisesti ja täysin automaattisesti.

Cure-jätehuolto vastaanottaa pian myös seuraavat seitsemän DAF CF Electric -kuorma-autoa, joista kuusi toimitetaan täysin sähkökäyttöisellä takalastaajalla varustettuna.

Seitsemänteen ajoneuvoon asennetaan puhdistusjärjestelmä, jolla maan pinnalla ja maan alla olevat jätesäiliöt voidaan puhdistaa.

DAF CF Electric

DAF CF Electric -mallin ytimessä on 350 kWh:n (hyötykapasiteetti 315 kWh) akusta tehonsa saava 210 kW:n (huipputeho 240 kW) sähkömoottori, jolla kuorma-auton toimintamatka on noin 200 kilometriä.

Ouluun DAF-merkin edustus

DAF käynnistää sähkökuorma-autojen kokoonpanotehtaan

DAFilla ennätysmäärä rekisteröintejä viime vuonna Suomessa

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän