”Herra Hirvi” on Tampereen Hirvimerkki-tapahtuman tähtivieras

Hirvikolaririski on suurimmillaan syksyisin, mutta onnettomuusriskiä voi pienentää omalla ajokäyttäytymisellä.

Hirvimerkki-teemapäivässä on mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa hirvionnettomuuksien ehkäisemisestä ja oikeasta toiminnasta kolaripaikalla.

Suomessa tapahtuu vuosittain noin 1800 hirvionnettomuutta. Erityistä riskiaikaa ovat syksykuukaudet, sillä syksyyn ajoittuva kiima-aika, metsästys ja hirvien muutto talvilaitumille saavat eläimet liikkeelle.

Hirvikolareita voidaan ennaltaehkäistä rakentamalla aitoja ja yli- tai alikulkupaikkoja. Myös erilaiset hirvistä varoittavat tekniset järjestelmät ovat kehittyneet.

– Kuitenkin jokainen kuljettaja voi pienentää riskiä omalla ajokäyttäytymisellään; olemalla tarkkaavaisena erityisesti aamu- ja iltahämärässä ja pudottamalla ajonopeutta erityisesti hirvivaara-alueilla, muistuttaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen.

Hirvimerkki-tapahtumasta asiantuntijan neuvot onnettomuustilanteisiin

Suomen autokoululiitto, Suomen metsästäjäliitto ja Traficom järjestävät Hirvimerkki –teemapäivän lauantaina 12.10. klo 10- 14 Tampereella Hervannan Shell- liikenneasemalla.

Tapahtumassa on mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa hirvionnettomuuksien ennalta estämisestä ja oikeasta toiminnasta hirvikolaripaikalla sekä tutustua hirvistä varoittaviin teknisiin järjestelmiin.

Tapahtuman tähtenä herra Hirvi

Tapahtuman tähtenä toimii itseoikeutetusti herra Hirvi: täysikokoinen uroshirvi, jonka mittasuhteita pääsee katsomaan tuulilasin takaa. Tilaisuudessa on saatavilla myös heijastimia sekä hirvikolaripaikan merkkauslipukkeita.

Hirvimerkki- kampanja on kiertänyt Suomea joka syksy vuodesta 2015 alkaen. Kampanjan tavoitteena on kouluttaa autoilijoita ennakoimaan hirvikolareita ja opastaa, kuinka toimia kolarin sattuessa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here