Helsingissä autolla liikkuva mies lähestyy lapsia bussipysäkeillä

15.1.2018 13.40

Helsingin poliisilaitokselle on tullut yhteydenottoja autolla liikkeellä olevasta miehestä, joka pyrkii ottamaan kontaktia bussipysäkillä oleviin lapsiin. Yhteydenotoissa on tapahtuma-alueeksi mainittu Maunula, Oulunkylä, Käpylä ja Laajasalo.

– Ensimmäinen ilmoitus mainitunlaisista tilanteista tuli ennen joulua ja sen jälkeen niitä on tullut kolme lisää. Yhteensä poliisille on siis tehty jo neljä ilmoitusta. Vanhempien kannattaa kysyä lapsilta ovatko he havainneet tällaista toimintaa. Mikäli ovat, tulee vanhempien ottaa mahdollisimman pian yhteyttä poliisiin, painottaa rikoskomisario Teija KoskenmäkiKaraharju Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi pyytää ilmoittamaan kuvatunlaisista tilanteista seksuaalirikosten päivystysnumeroon 0295 47 1612 (arkisin 9-15) tai sähköpostitse osoitteeseen seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi. Akuuteissa tapauksissa tulee soittaa aina hätänumeroon.

– Mikäli ei ole varma onko tilanne akuutti vai ei, voi aina soittaa hätänumeroon 112, Koskenmäki-Karaharju muistuttaa.

Poliisi neuvoo vanhempia ja lasten kanssa työskenteleviä käymään läpi miten tällaisessa tilanteessa tulee toimia.

– Jos tuntematon ihminen yrittää ottaa kontaktia ja se tuntuu epämiellyttävältä, tulee lasten kertoa asia heti luotettavalle aikuiselle. Luotettavan aikuisen taas tulee välittää tietoa tapahtuneesta poliisille, Koskenmäki-Karaharju o

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here