Helsingin Kluuvin ja Kontulan alueiden liikennettä valvotaan aikaisempaa tarkemmin

Arkistokuva. Kuva: Poliisi

Helsingin poliisilaitos aloittaa Kluuvin ja Kontulan kaupunginosissa liikenteen tehovalvonnan.

Liikenneonnettomuuksien määrä väheni kokonaisuudessaan Helsingissä vuonna 2018, mutta Kluuvi ja Kontula muodostuivat poikkeuksiksi.

– Kluuvi ja Kontula poikkeavat yleisestä trendistä ja asiaan täytyy olla jokin syy. Syyn selvittämiseksi on tehty analyysi kummankin paikan onnettomuuksista. Analyysin pohjalta käynnistetään tehovalvonta, jossa valvonta on räätälöity ehkäisemään juuri kyseisissä paikoissa tapahtuvia onnettomuuksia, kertoo Helsingin poliisin liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Jarkko Lehtinen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Onnettomuudet lisääntyivät Kluuvissa edelliseen vuoteen 21 tapauksella ja Kontulassa 24 tapauksella. Kokonaisuutena poliisin tutkimat onnettomuudet vähenivät edellisvuodesta 98 tapauksella ja niissä loukkaantuneiden määrä 58 henkilöllä.

Kluuvia vaivaavat kylkikosketusonnettomuudet

– Kluuvin onnettomuusprofiili on selkeä, Kluuvia vaivaavat kylkikosketusonnettomuudet. Poikkeama on niin selvä, että se suorastaan hyppää silmille, kertoo Lehtinen ja viittaa tilastokuvaan.

– Lisäksi onnettomuudet keskittyvät Elielinaukiolle ja Kaivokadulle, Lehtinen jatkaa.

Liikennevahingot, Kluuvi Lähde: Poliisiasiain tietojärjestelmä 9.1.2019

– Kylkikosketusten lisäksi yleisiä ovat kääntymisonnettomuudet, erityisesti vasemmalle toisen eteen tai kylkeen. Näin ollen tulemme kohdistamaan alueelle seuraavan kuukauden ajan tehostettua väistämisvelvollisuuksien valvontaa, johon kuuluu yhtenä osana vilkun käytön valvonta. Toki puutumme kaikkiin muihinkin rikkeisiin samalla. Kehotan kuljettajia kiinnittämään huomiota kaistanvaihtoihin, vilkun käyttämiseen ja väistämisvelvollisuuksiin yleensä. Siten saamme Kluuvin turvallisuustilanteen paranemaan ja kuljettajat välttyvät sakoilta, ohjeistaa Lehtinen.

Kontulan haasteena ostoskeskuksen ympäristö

– Kontulan onnettomuusprofiili ei ole yhtä selkeä. Kontulan onnettomuudet ovat kuitenkin selvästi keskittyneet ostoskeskuksen ympäristöön. Aika paljon törmäillään toisiin ajoneuvoihin ostoskeskuksen pysäköintialueelle mentäessä tai sieltä lähdettäessä, pohtii ylikomisario Jarkko Lehtinen.

Tiedot vuodelta 2018 Lähde: Hätäkeskustietojärjestelmä 9.1.2019

– Kuten toisessakin kohteessa, olemme räätälöineet ongelmalähtöisesti valvontaa Kontulaan. Tässä tapauksessa se tarkoittaa kaikilta osin tehostettua liikennevalvontaa Kontulankaarella, Kontulantiellä ja muilla teillä ostoskeskuksen ympärillä, kertoo Lehtinen

Onnettomuuksien ehkäisy ohjaa entistä enemmän liikennevalvontaa

Liikenneturvallisuustilanne on Helsingissä hyvä ja parantunut vuosi vuodelta. Sekä Helsingin poliisilaitos että Helsingin kaupunki tekevät jatkuvasti töitä lisätäkseen entisestään tiellä liikkujien turvallisuutta.
Poliisin valvonnalla vaikutetaan kuljettajien ajokäyttäytymiseen ja kaupungin toimenpiteillä kehitetään liikenneympäristöä entistä turvallisemmaksi.

Liikennevahingot Helsingissä Lähde: Poliisiasiain tietojärjestelmä 9.1.2019

– Nykyiset analyysijärjestelmät mahdollistavat reaaliaikaisen turvallisuustilanteen seurannan ja pystymme tarkastelemaan sitä, onko valvontamme vastannut tarpeita ja tuottanut tulosta. Pystymme myös tutkimaan liikenneturvallisuuden kannalta haastaviksi osoittautuneita paikkoja ja etsimään niihin ratkaisuja poliisin ja kaupungin käytettävissä olevista keinoista. Laitetaan resurssit eniten turvallisuutta tuottavaan käyttöön, ylikomisario Lehtinen päättää.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here