Helppo liikkua -viikolla muistutetaan esteettömästä pysäköinnistä

Invalidiliiton vuosittaista Helppo liikkua -viikkoa vietetään 17. – 23.5.2021. Tänä vuonna teemana on esteetön pysäköinti ja esteettömien pysäköintipaikkojen luvanvarainen käyttö.
Kampanjan avulla pyritään helpottamaan eri tavoilla liikkuvien ihmisten päivittäistä asiointia, kuten kaupassa käyntiä.

Kampanjan ajankohta määräytyy kansainvälisen esteettömyys- ja saavutettavuuspäivän (Global Accessibility Awareness Day) mukaan. Se on vakiinnuttanut paikkansa toukokuun kolmantena torstaina, ja tänä vuonna sitä vietetään torstaina 20.5.

Esteetön asiointi kuuluu kaikille

Esteettömiä autopaikkoja tarvitaan, jotta myös liikkumisesteiset ihmiset pääsevät palvelujen äärelle; käymään ostoksilla, nauttimaan kulttuurista, harrastamaan ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan sekä käyttämään terveyspalveluita.

Kuva: Invalidiliitto.

Esteettömät autopaikat ovat välttämättömiä monille liikkumisesteisille ihmisille – ne mahdollistavat yhdenvertaisuuden toteutumisen.

– Esteettömälle autopaikalle saa pysäköidä vain liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella. Liikkumisesteisen pysäköintitunnus on tarkoitettu henkilöille, joilla on vaikea liikkumiseste, näkövamma tai muu liikkumista vaikeuttava vaikea vamma. Taustalla on aina lääkärin arvioima lääketieteellinen haitta. Pysäköintitunnus haetaan Traficomista, kertoo Invalidiliiton sosiaali- ja terveyspolitiikan asiantuntija Riitta Saksanen.

www.helppoliikkua.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here