Harjavaltaan tulee sähköautojen akkumateriaaleja valmistava tehdas – toiminta alkaa 2020

Kuva: Clas von Bell

22.10.2018 22.30

BASF ja Nornickel aloittavat strategisen yhteistyön vastatakseen sähköautojen akkumateriaalien kasvavaan kysyntää, todetaan yhtiöiden tiedotteessa.

BASF on päättänyt sijoittaa ensimmäisen uusia akkumateriaaleja valmistavan, Euroopan markkinoita palvelevan tehtaansa Harjavaltaan.

Tehdas rakennetaan BASF:n omalle tontille Norilsk Nickelin (Nornickel) omistaman nikkeli- ja kobolttijalostamon läheisyyteen.

Tämä investointi on osa BASF:n viime vuonna julkistamaa 400 miljoonan euron monivaiheista investointiohjelmaa, ja sen lähtökohtana on tänä vuonna Harjavallassa käynnistetty akkumateriaalien koetuotanto.

Tehtaan on määrä käynnistyä vuoden 2020 loppupuolella, ja sen tuotantokapasiteetti riittää akkumateriaalien toimittamiseen noin 300 000 täyssähköautoon.

Harjavallan uusi tehdas tulee hyödyntämään paikallisesti tuotettua uusiutuvaa energiaa, mukaan lukien vesi- ja tuulivoima sekä biomassa.

Lisäksi BASF ja Nornickel ovat solmineet pitkäaikaisen sopimuksen nikkeli- ja kobolttiraaka-aineiden markkinaehtoisista toimituksista Nornickelin metallijalostamosta. Sopimus takaa paikallisten raaka-aineiden varmat toimitukset Euroopan akkuvalmistajille.

Investoimalla uuteen tehtaaseen Suomessa BASF tukee EU:n komission pyrkimyksiä luoda eurooppalainen akkutuotannon arvoketju. BASF arvioi myös muita uusien akkumateriaalitehtaiden sijoituspaikkoja.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here