Hämmästyttävän paljon rikkeitä Poliisin koulujen alun liikennevalvonnassa

Clas von Bell

Poliisi valvoi liikennettä koulujen lähistöillä erityisesti koulupäivien alkamisen ja päättymisen aikoihin viime ja sitä edellisellä viikolla, jolloin koulut alkoivat.

Valvontaan käytettiin 2 400 työtuntia. Valvonnassa havaittiin runsaasti ylinopeuksia sekä turvavöiden käyttämisen laiminlyöntejä sekä muita rikkeitä.

Huomiota kiinnitettiin etenkin suojatiesääntöjen noudattamiseen sekä ajoneuvojen nopeuksiin varsinkin 12.–18.8, jolloin toteutettiin Euroopan laajuinen nopeusvalvontateema.

Lisäksi valvottiin liikennevalojen noudattamista, turvalaitteiden käyttöä sekä tarkkaamattomuutta aiheuttavia tekijöitä liikenteessä.

Valvontajakson aikana runsaasti ylinopeuksia

Poliisi sai kiinni poliisitarkastaja Heikki Kallion mukaan jälleen runsaasti ylinopeutta ajaneita, joista osa tapahtui koulujen läheisyydessä.

– Ylinopeuksista annettiin kahden viikon valvontajakson aikana yhteensä yli 1100 huomautusta, 900 rikesakkoa, 540 sakkoa. 123 kuljettajaa määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, joista suurin osa huomattavan ylinopeuden perusteella, Kallio sanoo.

18 autoilijaa ohitti pysähtymättä suojatien eteen pysähtyneen auton ja 21 autoilijaa ei antanut suojatiellä kulkeneille tietä.

Lisäksi todettiin 34 kuljettajan ajaneen päin punaista liikennevaloa tai jättäneen noudattamatta STOP-liikennemerkin. Kevyelle liikenteelle annettiin 8 rikesakkoa.

Turvavöiden käyttö pelastaa ihmishenkiä

Turvavöitä käyttämättömiä kuljettajia tai matkustajia oli 163. Matkapuhelinta ajon aikana käyttäneitä kuljettajia todettiin 80.

– Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteessa. Vyö tulee kiinnittää aina myös lyhyillä asiointimatkoilla ja takapenkillä, myös taajamissa, Kallio korostaa.

Hän myös muistuttaa, että ajo-olosuhteiden vaikeutuessa syksyn ja pimeän tulon myötä korostuu entisestään se, että kuljettajien tulisi vain ajamiseen ja muun liikenteen havainnointiin eikä esimerkiksi matkapuhelimen käsittelyyn ajaessaan.

Toimituksen kommentti: Järkyttävää, että jopa 18 autoa ohitti pysähtymättä suojatien eteen pysähtyneen auton. Tämä rike pitäisi ehdotomasti saada kitkettyä pois!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here