Hallituksen budjettiesityksessä kannustetaan yrityksiä siirtymään sähköautoihin

Hallitus esittää vähäpäästöisen liikenteen tukemista vuoden 2021 alusta voimaan tulevalla työsuhde-etujen verouudistuksella.

Täyssähköautojen veroetua parannetaan, työpaikkalataus määritetään verovapaaksi, työsuhdematkalipun ja työsuhdepyörien vähennysoikeutta kasvatetaan tuntuvasti, todetaan Liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteessa.

Hallitusohjelmassa sitouduttiin autoilun työsuhde-edun uudistukseen, joka suosii ”huomattavasti vähäpäästöisen auton valintaa”.

– Nyt otettiin ensi askel hallitusohjelman toteuttamiseen. Olemme sopineet jatkotyöstä, jonka päämääränä on saada lähivuosina kymmeniä tuhansia vähäpäästöisiä ajoneuvoja käytettyjen autojen markkinoille tavallisten suomalaisten ulottuville. Se on tärkeä osa liikenteen päästövähennysten toimenpidevalikoimaa, toteaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Viesti yrityksille: siirtykää sähköautoihin tai pistokehybrideihin

Lähiaikoina etsitään verotuksen keinot, joilla yrityksiä kannustetaan siirtymään bensa- ja dieselautoista sähköautoihin, tai lataushybrideihin silloin kun ajettavat matkat ovat pitkiä. Myös kaasuautojen työsuhdekäyttöä edistetään.

– Hallituksen viesti yrityksille, leasing-palvelujen tarjoajille ja toivottavasti piristyvälle autokaupalle on selvä: uudet käyttövoimat tulevat vanhojen tilalle, kiteyttää ministeri Harakka.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!