Gigantin asiakkaat lataavat sähköautonsa jo Espoossa, Vantaalla ja Raisiossa

Gigantin ensimmäiset latauspisteet sähköautoille on otettu käyttöön Espoon Lommilan, Vantaan Tammiston ja Raision myymälöiden yhteydessä.

Gigantti liittyi vuodenvaihteessa maan suurimpaan julkiseen sähköautojen latausverkkoon, ja osaksi Euroopan nopeimmin kasvavaa latausalustaa. Virran alaisuudessa on kotimaassa jo yli puolet latauspisteistä, ja se tarjoaa roaming-verkostonsa kautta yli 350 000 latauspistettä 35 maassa.

Gigantin ensimmäiset sähköautojen latauspisteet on rakennettu liikennöinniltään vilkkaisiin sijainteihin, ja jokaisessa on neljä kaapelipaikkaa asiakkaille.

Laitteet ovat Virran toimittamia ja Kempowerin valmistamia, 200 kilowatin suuritehoisia ja adaptiivisesti 400–800 V jännitteellä toimivia laitteita*, joissa latausteho jakautuu reaaliajassa käyttäjien kesken.

Maksimissaan yhdestä pistokkeesta voi saada useimpiin sähköautoihin noin 150 kW tehon, ja esimerkiksi 800 V teholla lataavat autot saavat latausta jopa sitäkin nopeammin.

Esimerkiksi noin 20-minuuttisen vierailunsa yhteydessä Gigantin asiakas pääsee lataamaan akkuunsa noin 100 kilometrin ajomatkan, mikäli kaikki kaapelit ovat käytössä. Mikäli hän on ainoa lataaja ja auto sen sallii, teho voi olla jopa kolminkertainen.

Gigantti-myymälöiden latauspisteissä käytetään energiana 100 % tuuli- ja vesivoimaa Virta Origin -ratkaisulla, minkä myötä asiakkaat pääsevät tekemään entistäkin kestävämpiä ympäristövalintoja.

Itse laitteet ovat Gigantin hallinnassa ja brändin mukaan tyyliteltyjä, mutta tarjoavat Powered by Virta -verkoston edut, kuten lataamisen edullisempaan hintaan, ja maksamisen sovelluksella tai tunnisteella.

Verkostoon rekisteröityneille asiakkaille latauksen hinta on tällä hetkellä 35 senttiä veroineen per kilowattitunti.

*Virta Ultra Fast 200 kW + 4xCCS -latauslaite

Sähköautojen latauspalvelut Gigantin kotisivuilla

Suuri sähköautojen latauskenttä avattu Kehä III:n ja Lahdenväylän risteysalueen läheisyyteen

Helsinkiin tulossa yli 150 uutta sähköautojen latauspistettä

Autoliiton ensimmäinen sähköautojen latausasema on avattu

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän