Fordin täyssähköinen SuperVan ja uuden sukupolven ”Very Gay Raptor” ensiesittelyssä Goodwoodissa

Maailmankuulu Goodwood Festival of Speed järjestetään 23.-26. kesäkuuta Isossa-Britanniassa Chichesterin lähellä.

Ford julkistaa tapahtumassa täysin uuden täyssähköisen Ford Pro Electric SuperVan -konseptiauton ja esittelee Euroopassa ensimmäisen kerran uuden sukupolven Ranger Raptorin.

Ranger Raptor esitellään myös priden inspiroimalla “Very Gay Raptor” -värityksellä, millä yhtiö haluaa osoittaa tukeaan LGBTQ+ -yhteisölle.

Ensiesittelyssä Ford Pro Electric SuperVan – äärimmäistä suorituskykyä

Ainutlaatuinen Ford Pro Electric SuperVan on saanut vaikutteita äskettäin julkistetusta Ford E-Transit Customista,1) joka on Euroopan myydyimmän pakettiauton täyssähköinen versio ja ensimmäinen neljästä uudesta täyssähköisestä Ford Pro -pakettiautosta, jotka yhtiö esittelee Euroopassa vuoteen 2024 mennessä tänä vuonna lanseeratun täyssähköisen Ford E-Transitin lisäksi.

Uusi SuperVan on kehitetty esittelemään äärimmäistä suorituskykyä ja tuottavuutta parantavia liitettävyysominaisuuksia. Mallista julkaistaan lisätietoa 23. kesäkuuta. Ford Pro Electric SuperVan on uusin Fordin huippusuorituskykyisistä, legendaarisista SuperVan -malleista, jotka ovat tarjonneet yleisölle henkeäsalpaavaa jännitystä jo yli 50 vuoden ajan.

Uuden sukupolven Ranger Raptorille dynaaminen debyytti Euroopassa

Ford Performancen innovaatioiden monimuotoisuutta edustaa myös uuden sukupolven Ford Ranger Raptor, joka nähdään Euroopassa ensimmäistä kertaa Goodwoodissa. Mallin voimanlähteenä on 3.0-litrainen EcoBoost V6 -kaksoisturbobensiinimoottori, jossa on tehoa 288 hevosvoimaa ja vääntöä 491 Nm.1)

Dramaattisessa stunt-videossa aiemmin tänä vuonna esitelty uuden sukupolven Ranger Raptor tarjoaa entistä parempaa suorituskykyä sekä maantielle että off-road-ajoon.

Mallissa on muun muassa uudistunut FOX Live Valve -iskunvaimennus ja seitsemän valittavissa olevaa ajotilaa, jotka parantavat auton käsiteltävyyttä niin maantieajossa kuin haastavimmissakin maastoissa. 2) Fordin uuden sukupolven SYNC 4A -tietoviihdejärjestelmä 3) mahdollistaa kehittyneet liitettävyysominaisuudet. Järjestelmää on helppo käyttää 12-tuumaisen, keskelle sijoitetun kosketusnäytön kautta.

“Very Gay Raptor” – yhdenvertaisuuden puolesta

Goodwoodin off-road-radan ja ylämäkien taklaamisen lisäksi Ranger Raptor auttaa Fordia taklaamaan syrjintää olemalla mukana yhtiön “Tough Talks” -sarjan livekeskustelussa, jossa pohditaan, miten autoteollisuus voi edistää osallistamiskulttuuria ja yhteistyötä LGBTQ+ -yhteisön kanssa. Keskustelua isännöi walesilainen rugbylegenda Gareth Thomas, joka on ensimmäinen avoimesti homoseksuaalinen rugbyn ammattilaispelaaja.

Alkuperäinen ”Very Gay Raptor” esiteltiin vuonna 2021 sen jälkeen, kun Ford päätti käyttää ääntään ja kovinta malliaan vastustaakseen online-syrjintää ja osoittaakseen tukeaan LGBTQ+ -yhteisölle sosiaalisen median viestiin annetun halventavan kommentin takia.

Sosiaaliseen mediaan käsitelty Ranger Raptorin kuva sai niin positiivisen vastaanoton, että Ford teki kaksi todellista “Very Gay Raptoria”, toisen Isossa-Britanniassa, toisen Saksassa.

1) Viralliset harmonisoidut energiatehokkuusarvot sekä kulutus- ja päästölukemat ilmoitetaan myöhemmin. Tavoitetoimintamatka ja latausaika perustuvat valmistajan WLTP-ajosykliin perustuviin arvoihin ja laskelmiin. Todelliseen toimintamatkaan vaikuttavat muun muassa ajotapa, ajoneuvon huolto sekä litium-ioniakun ikä ja kunto.

2) Kuljettajaa avustavat ominaisuudet ovat täydentäviä toimintoja eivätkä ne korvaa kuljettajan huomiota, päätöksentekoa ja tarvetta hallita ajoneuvoa. Ne eivät korvaa turvallista ajotapaa. Käyttöohjekirjassa on lisätietoja ja ‑rajoituksia.

3) Älä aja, jos sinua häiritään tai pidät puhelinta kädessäsi. Käytä ääniohjattuja järjestelmiä aina, kun se on mahdollista. Osa ominaisuuksista voi lukkiutua vaihteen ollessa päällä. Kaikki toiminnot eivät toimi kaikissa puhelimissa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN  PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here