Ford Mustang Bullitt kunnioittaa Steve McQueenin tähdittämän elokuvan 50-vuotisjuhlaa!

5.3.2018 23.35

Ford Mustang Bullitt ‑erikoismalli, joka kunnioittaa Steve McQueenin tähdittämän legendaarisen Bullitt‑elokuvan 50-vuotisjuhlaa, esiteltiin maanantaina ensimmäistä kertaa Euroopassa Geneven autonäyttelyssä.

Uusi Mustang Bullitt esiteltiin aiemmin tänä vuonna Detroitin kansainvälisessä autonäyttelyssä, ja sitä aletaan valmistaa eurooppalaisille asiakkaille kesäkuussa.

Mustang Bullittin voimanlähteenä toimii Fordin 5,0-litrainen V8-moottori, jossa on Open Air Induction ‑imujärjestelmä sekä Shelby Mustang GT350:stä lainatut imusarja, 87 mm:n kaasuläppäkotelo ja voimansiirron ohjausmoduulin kalibrointi. Sen arvioitu teho on 464 hv ja vääntö 526 Nm.

Mustang Bullittin värivaihtoehdot ovat Shadow Black ja klassinen Dark Highland Green, ja siinä on 19-tuumaiset Torq Thrust ‑vanteet, punaiset Brembo-jarrusatulat ja Bullitt-logolla varustettu polttoainetankin korkki.

Sisätiloissa on Fordin 12-tuumainen täysin digitaalinen lcd-näyttö ja lisävarusteena Recaro-urheiluistuimet. Sisäverhoilussa istuinten, keskikonsolin ja kojelaudan saumojen väri noudattaa auton ulkopinnan väriä, ja kussakin Mustang Bullittissa on perinteisen Mustang-tunnuskilven paikalla yksilöllisesti numeroitu laatta kojelaudassa matkustajan puolella.

Lisäksi uudessa Ford Mustang Bullittissa on vakiovarusteena Fordin uusi kierrosnopeudentasaustekniikka, joka tekee alasvaihdoista sujuvampia nostamalla hetkellisesti tehokkaan 5,0-litraisen V8-moottorin kierroslukua. Auton 1 000-wattisessa huippuluokan B&O PLAY ‑äänentoistojärjestelmässä on 12 kaiutinta.

Kolmannen sukupolven Mustang Bullitt ‑erikoismalli

Uusi Ford Mustang Bullitt on kunnianosoitus legendaariselle Mustang GT fastbackille, jota Steve McQueen ajoi vuonna 1968 ilmestyneessä Bullitt-nimisessä elokuvassa. Se on erityisen kuuluisa lähes 10-minuuttisesta takaa-ajokohtauksesta, jossa McQueen jahtaa kahta ammattitappajaa pitkin San Franciscon katuja.

Kolmannen sukupolven Mustang Bullitt seuraa vuosina 2001 ja 2008 julkaistujen Bullitt-erikoismallien jalanjäljissä. Myös niissä oli tavanomaista tehokkaammat moottorit, Torq Thrust ‑vanteet, ainutlaatuisia tehosteita sekä rajattu valikoima värivaihtoehtoja, joista yksi oli Dark Highland Green.

Uudessa Mustang Bullitt ‑mallissa on kuusivaihteinen manuaalinen vaihteisto. Fordin uuden kierrosnopeudentasaustekniikan ansiosta elektroninen moottorinohjausjärjestelmä nostaa kierroksia lyhyesti kuljettajan vaihtaessa pienemmälle vaihteelle, jolloin moottorin kierrosluku mukautuu valitun vaihteen edellyttämään kierroslukuun ja tekee vaihdoista sulavia ja saumattomia.

Vakiovarusteena olevassa 1 000-wattisessa B&O PLAY ‑äänentoistojärjestelmässä on 12 huippuluokan kaiutinta, joten kaikki matkustajat saavat erinomaisen kuuntelukokemuksen. Järjestelmän kaksikelainen subwoofer tuottaa syvät ja selkeät bassot, ja etuovien kolmitiekaiuttimet varmistavat äänen tasaisen jakautumisen koko matkustamoon.

Sisustukseen kuuluva vakiovaruste on myös 12-tuumainen täysin digitaalinen nestekidenäyttö. Se on toiminnoiltaan identtinen uuden Mustangin kojetaulun kanssa, mutta sen ainutlaatuisessa vihreässä Bullitt-aloitusnäytössä on auton kuva ponin tilalla. Kunnioituksena alkuperäisen auton sisäverhoilua kohtaan vaihdekepissä on valkoinen biljardipallomainen nuppi.

Vihreillä saumoilla ja kuljettajan istuimen muistitoiminnolla varustettujen vakioistuinten lisäksi Mustang Bullittiin on saatavana mustat, nahkasomisteiset Recaro-urheiluistuimet.

Muita McQueenin ajamaa autoa kunnioittavia yksityiskohtia ovat etusäleikköä ja etuikkunoita ympäröivät hillityt kromitehosteet ja ainutlaatuinen musta etusäleikkö. Autossa on hyvin vähän merkkejä sisä- tai ulkopuolella: ulkona näkyvissä on vain takana keskellä oleva Bullitt-logolla varustettu pyöreä polttoainetankin korkki.

Autoon on saatavana myös Fordin säädettävä MagneRide-jousitusjärjestelmä, joka mukautuu muuttuviin ajo-olosuhteisiin välittömästi iskunvaimentimissa olevan elektronisesti ohjatun nesteen ansiosta. Näin se optimoi auton käsiteltävyyden ajonautinnosta tinkimättä. Vakiovarusteisiin kuuluva aktiiviventtiilillä varustettu pakoputkisto korostaa V8-moottorin tunnusomaista ääntä.

Uuden Ford Mustangin toimitukset eurooppalaisille asiakkaille alkavat myöhemmin tä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here