F1-veneet: Suomalaisten moottoriongelmat jatkuivat Lontoossa

Sami Seliö.


16.6.2018 20.34

F1-veneiden MM-sarjan kauden toisen MM-osakilpailun aika-ajot Lontoossa eivät kulkeneet sarjan suomalaiskaksikon Sami Seliön ja Filip Romsin suunnitelmien mukaisesti.

Molemmat kuljettajat kokivat moottoririkot jo aamun vapaissa harjoituksissa ja ongelmat jatkuivat myös itse aika-ajoissa.

Romsin moottori hajosi jo aika-ajon ensimmäisessä osiossa, Seliön moottorista veto hiipui aika-ajon toisessa osiossa.

– Kolme moottoria tänään ja todennäköisesti myös neljäs, jota käytin aika-ajossa. Moottorivalmistaja tarkasti, kokeili ja muutti kaiken, jotta kone kestäisi, mutta ei. Meillä oli niin varmat säädöt, että moottori sai varmasti tarpeeksi bensaa. Se ei sitten työntänyt poijulta lähdettäessä venettä enää mihinkään ja myös suorilla kone oli käytännössä kuollut.

– On tämä murheellista. Kaikki on tehty, moottoreista vastaavat mekaanikot ja niiden virittäjä ovat ymmällään. Tässä jo pitää vakavasti miettiä huomiseen MM-osakilpailuun osallistumista, jos syy tai syyt konerikkoihin eivät tässä yön aikana selviä. Seuraava MM-osakilpailu ajetaan Ranskassa jo kahden viikon kuluttua, eikä tuossa ajassa ehdi kovin montaa uutta moottoria enää rakentaa. Harmittaa jo senkin takia, että Lontoon Thames-joki olisi hieno paikka ajaa täysillä kilpaa, Seliö toteaa.

F1-veneiden Iso-Britannian GP käynnistyy sunnuntai-iltana klo 17.00 Suomen aikaa.

MM-osakilpailu on nähtävissä suorana ja maksuttomana lähetyksenä Viafree-nettitelevisiopalvelusta osoitteesta www.viafree.fi. Viafree toimii selaimella ja mobiililla (Apple ja Android) sekä neljännen sukupolven Apple TV:ssä.
 
F1-veneiden Iso-Britannian GP:n aika-ajot, Lontoo:
1. Erik Stark (SWE) Maverick Racing 37,71
2. Philippe Chiappe (FRA) CTIC China F1 Team 37,89
3. Alex Carella (UEA) Victory Team 38,15

12. Sami Seliö (FIN) Mad-Croc Baba Racing 41,53
17. Filip Roms (FIN) Mad-Croc Baba Racing 44,29

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän