F1: Formulakausi käynnistyy perjantaina

Formulafanien odotus on ohi ja moottorit käynnistyvät perjantaina vapaisiin harjoituksiin.

Maaliskuussa F1-kauden avauskilpailu Melbournessa peruttiin dramaattisesti vain tunteja ennen vapaiden harjoitusten alkamista. Siitä asti formulan paluuta on odotettu kuumeisesti.

Kausi saadaan vihdoin käyntiin Itävallassa sunnuntaina, mutta turvallisuuden takaavia erityisjärjestelyitä on paljon. Yleisöä ei esimerkiksi osakilpailuihin päästetä lainkaan, ja kisoja järjestetään samoilla radoilla peräkkäisinä viikonloppuina.

C More tekee tiivistä yhteistyötä F1-organisaation kanssa, joka rajoittaa myös paikalle saapuvien televisioyhtiöiden määrää. Ohjeistusten mukaisesti C Moren F1-tiimi aloittaa kauden poikkeuksellisesti Suomessa.

Varikkotoimittaja Mervi Kallion oli tarkoituksena kiertää formulasirkuksen mukana lähes kaikki osakilpailut, mutta ainakaan kauden alkupuolella Kallio ei tien päälle pääse, vaan johtaa Suomessa studiokeskusteluja yhdessä uuden F1-juontajan Ville Lepistön kanssa.

Asiantuntijoina uuteen kauteen jatkavat Ossi Oikarinen, Mika Salo ja Aaro Vainio; selostamossa hallitsee Niki Juusela.

Omat kisakiireet ovat vieneet F1-tiimin konkarijäsenen Toni Vilanderin kesäksi Pohjois-Amerikkaan.

C More lähettää suorana kaikki kisaviikonlopun ajotapahtumat. Lisäksi tunnelmaan virittäydytään lauantain ja sunnuntain ennakkolähetyksissä.

Päivän ajotapahtumat puolestaan paketoidaan asiantuntijoiden johdolla Jälkihöyryissä.

C More näyttää suorana myös kaikki Formula 2 ja Formula 3 -luokkien startit, joihin suomalaisväriä tuo urakkansa Formula 3 -sarjassa tshekkitalli Charouz Racingin kilpurissa aloittava Niko Kari.

Myös MTV3 on tiukasti kiinni F1-kauden tapahtumissa. Poikkeustilanteesta huolimatta kisaviikonloppu käynnistyy tuttuun tapaan torstai-illan Formulasirkuksella, jossa Mervi Kallio vierailee kisakaupunkien sijaan merkittävissä suomalaisissa moottoriurheilukohteissa ja tapaa kotimaisia formulapersoonia.

Luvassa on totta kai myös tuoreimpia varikkotunnelmia ja taustatarinoita uuden kisaviikonlopun alla.

F1-kalenteri 2020

F1-kauden kahdeksan ensimmäistä Euroopan osakilpailua on vahvistettu. Kauden on määrä loppua joulukuussa, ja tavoitteena on ajaa kaikkiaan 15-18 osakilpailua. F2- ja F3 -sarjat alkavat samalla ohjelmalla F1:n kanssa.

5.7. Itävallan GP
12.7. Steiermarkin GP (Itävalta)
19.7. Unkarin GP
2.8. Britannian GP
9.8. F1 70 vuotta -GP (Iso-Britannia)
16.8. Espanjan GP
30.8. Belgian GP
6.9. Italian GP

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!