Ensimmäiset "autonomiset" autot toimitettu Volvon testiperheille

Ensimmäisessä kuvassa Hainin perhe ja toisessa Simonovskin perhe.

12.12.2017 10.25

Volvo jatkaa autonomisten autojen kehitystä apunaan joukko ruotsalaisia perheitä, jotka testaavat autoja julkisilla teillä Göteborgissa ja antavat niistä palautetta Volvon insinööreille.

Ensimmäiset kaksi perhettä ovat Hainit ja Simonovskit Göteborgin alueelta. He ovat nyt vastaanottaneet Volvo XC90 -autot, joilla he osallistuvat Drive Me -projektiin.

Kolme uutta perhettä liittyy joukkoon ensi vuoden alussa, ja seuraavien neljän vuoden aikana jopa 100 henkilöä on mukana Drive Me -hankkeessa.

Perheet antavat Drive Me -projektille arvokasta tietoa, kun insinöörit saavat valvoa heidän jokapäiväistä vuorovaikutustaan auton kanssa esimerkiksi työ- ja koulumatkoilla tai kun perheenjäsenet käyvät ostoksilla.

Volvo suunnittelee tuovansa täysin autonomisen auton markkinoille vuoteen 2021 mennessä. Drive Me –projektista kerätyillä tiedoilla on tärkeä rooli näiden autojen kehitystyössä.

Drive Me -projektissa on mukana oikeita asiakkaita, jotka testaavat kuljettajan tukitoimintojen ja lopulta täysin autonomisen tekniikan eri vaiheita.

– Drive Me on tärkeä tutkimusprojekti Volvolle. Odotamme saavamme paljon tietoa näiltä perheiltä ja hyödynnämme heidän kokemuksiaan autonomisen ajotekniikan kehitystyössä, jotta voimme vuonna 2021 tarjota asiakkaillemme täysin autonomisia autoja, kertoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöosaston johtaja Henrik Green.

Alussa ajetaan aivan perinteisesti

Hainin ja Simonovskin perheet ovat saaneet Volvo XC90 -autot, joihin on asennettu Volvon uusin kuljettajan aputekniikka sekä monia kameroita ja antureita, jotka tarkkailevat ajamista ja antavat autolle tietoa ympäristöstä.

Ensimmäisten vaiheiden aikana perheet pitävät kätensä ohjauspyörässä ja valvovat ajamista koko ajan autoa käyttäessään. Ajan mittaan ja erityiskoulutuksen jälkeen Drive Me -projektin osallistujat saavat käyttöönsä kehittyneempiä aputoimintoja.

Kehittyneempien autojen testaaminen tapahtuu aluksi ohjatussa ympäristössä Volvon turvallisuusasiantuntijan valvonnassa. Mitään tekniikkaa ei oteta käyttöön, jos sen turvallisuutta on syytä epäillä.

Hainin perheeseen kuuluvat Alex ja Paula (45) sekä tyttäret Filippa (17) ja Smilla (14). Hainit olivat ensimmäiset Drive Me -projektiin valitut henkilöt aikaisemmin tänä vuonna.

Heidän lisäkseen projektiin osallistuvat Sasko Simonovski (44) ja hänen vaimonsa Anna (41) sekä lapset Elin (10) ja Villia

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here