Ensimmäinen uudenlainen peltipoliisi on nyt aloittanut päivystyksensä Kouvolassa

Ensimmäinen nykyaikaisella tutkatekniikalla varustettu liikenneturvallisuuskamera otettiin tänään käyttöön valtatie 6:lla Kouvolassa.

– Uudella tutkatekniikalla varustettu liikenneturvallisuuskamera on Suomessa ensimmäinen. Kun sen toimivuus saadaan varmistettua, valvontaa voidaan laajentaa myös nelostielle, kertoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta.

Automaattinen liikennevalvonta kattaa tällä hetkellä noin 3300 kilometriä. Uusien kameroiden kilpailutus mahdollistaa noin 500 kilometrin laajennuksen. Kuutostiellä on valmiina 16 käyttökuntoista valvontapistettä ja nelostiellä 23 käyttökuntoista valvontapistettä.

– Tämän kameratyypin etuna on asennuksen helpottuminen, koska maahan ei tarvitse asentaa erillisiä ilmaisimia, Ihalainen selvittää.

Uudella tekniikalla varustetuilla kameroilla valvonta on mahdollista ulottaa kaupunkien keskustoihin liikennevalo-ohjattujen risteyksien liikennevalovalvontaan. Aiemmin asennuksen ovat estäneet kaupunkien alueella olevat maan alaiset kaapelit.

Automaattisen liikennevalvonnan tarkoitus on vähentää ylinopeuksia ja ajamista vasten punaista liikennevaloa.

Nopeusvalvontakameroiden sijoitteluun vaikuttavat keskeisimmin tieosuuksilla tapahtuneet onnettomuudet.

Väylä-virasto ja ITM Finland sekä poliisi päättävät teiden valvontajaksot ja onnettomuuskasautumien perusteella määritellään kameroiden tarkemmat sijoittelut yhdessä ELY-keskuksen, poliisin ja ITM Finlandin kanssa.

Poliisihallituksessa on käynnistetty selvitys, missä kartoitetaan kameratolppien sijoittelua mm. suhteessa onnettomuusmääriin alle 80 km/h rajoitusalueella olevien tolppien läheisyydessä.

Kartoituksen tarkoituksena on selvittää, onko tarpeen joillakin tieosuuksilla esimerkiksi muuttaa nopeusrajoituksia tai ryhtyä muihin toimenpiteisiin.

– Tämän selvityksen tuloksena voimme arvioida automaattivalvonnan vaikutuksia tieosuuden turvallisuuteen ja turvalliseen ajonopeuteen, kertoo poliisiylitarkastaja Maria Hoikkala Poliisihallituksesta.

Ihalainen korostaa automaattivalvonnan tehokkuutta onnettomuuksien vähentämisessä.

– Tulevaisuudessa on tärkeää saada kaupungit mukaan hankkimaan valvontapisteitä erityisesti liikennevalojen valvontaan, joka poliisimiesten tekemänä vaatii paljon resursseja.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!