Ensi vuonna rallin SM-kausi käynnistyy Riihimäellä

Vaikka kuluvan vuoden rallin SM-sarjan ratkaisut ovat vasta muutaman viikon kuluttua edessä Kokkolassa, kauden 2024 valmistelut ovat jo täydessä vauhdissa. Ensi vuoden ralli SM-sarja avataan vanhoja ralliperinteitä noudattaen 12.–13. tammikuuta Riihimäellä.

Ralli SM-sarjassa 2024 kilpaillaan seitsemän osakilpailua, joista kolme talvi- ja neljä kesäkaudella. Kuluneella 2000-luvulla vain kerran aikaisemmin ralli SM-sarja on avattu muualla kuin Rovaniemellä ja tämä tapahtui vuonna 2012 ja tuolloinkin Riihimäellä.

Tammikuisella Riihimäki-rallilla on vuodesta 1960 asti ulottuvat pitkät ja kunniakkaat perinteet. Rallin markkinoinnista vastaava Jani Salomaa on erittäin tyytyväinen siihen, että ralli SM-sarja palaa ensi vuoden tammikuussa juurilleen.

Historian kolme ensimmäistä Riihimäki-rallia kilpailtiin päiväkilpailuina sunnuntaisin. Ensi tammikuussa SM-pisteitä jaetaan yksipäiväisessä tapahtumassa lauantaina.

– Riihimäki-ralli on yksi kansallisen ralliautoilumme tapahtumaikoneista. On hienoa, että rallimme ajankohta palaa perinteiseen ajankohtaan Loppiaisen tienoille 12.–13. tammikuuta. Muistan, kun pikkupoikana olin seuraamassa rallin lähtöä Riihimäen vanhalla torilla kuuden aikaan lauantai-iltana. Autoja oli paljon, täysi määrä 180, pakkanen oli kireä ja lähtöseremoniat kestivät reilut kolme tuntia, Salomaa toteaa.

Salomaa kertoo, että kauden avaava SM-ralli on Riihimäelle, riihimäkeläisille ja sen lähikunnille merkittävä tapahtuma, joka kerää sijaintinsa ja järjestelyjensä ansiosta myös poikkeuksellisen paljon yleisöä.

– Edellisvuosien Riihimäki-rallit ovat olleet yleisömenestyksiä. Odotamme myös ensi vuonna penkalle paljon katsojia, Salomaa muistuttaa.

Ralli SM on suomalaisen autourheilun huippusarja, joka nauttii näkyvyyden osalta myös yhä lisääntyvää kansainvälistä arvostusta ja huomiota. Ralli SM-sarjan televisiointioikeudet omistava YLE lähettää tulevasta Riihimäki-rallista rallikoosteen kanavillaan.

Auto Sorsa toimii kolmatta kertaa rallin virallisena yhteistyökumppanina. Yhden Auto Sorsa-rallin jälkeen tammikuussa ajetaan toisen kerran perättäin Auto Sorsa Riihimäki-ralli.

– Tapahtuman järjestelyt ovat lähteneet hyvin käyntiin. Reittipohja ja rallin aikataululuonnos ovat valmiina. Perjantaina 12. päivä tammikuuta kilpailijat tutustuvat reittiin ja nuotittavat sen. Kauden 2024 SM-avauskilpailu starttaa liikkeelle lauantaina 13. päivä yksipäiväisenä tapahtumana Riihimäeltä. Lähtö ja maali sijaitsevat Riihimäellä, jossa kilpailijat käyvät päivän aikana myös kahdesti huollossa, Salomaa toteaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän