Ensi viikolla alkaa Scanian kuljettajakilpailu — pääpalkintona upouusi Scania

Scania järjestää nyt seitsemännen kerran Euroopassa kuljettajakilpailun.

Vuosina 2003, 2005, 2007, 2010, 2012 ja 2015 kilpailu oli nimeltään Young European Truck Driver (YETD) ja siihen pystyi osallistumaan 35 vuotta ja sitä nuoremmat ammattikuljettajat.

Nyt kilpailusta on poistettu ikäraja, ja kilpailun nimi on Scanian kuljettajakilpailu (Scania Driver Competitions – Europe).

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Kilpailun tavoitteena on ammattikuljettajien osaamisen ja alan arvostuksen lisääminen.
Kuljettaja on kuljetustoiminnan tärkein tekijä niin turvallisuuden, taloudellisuuden kuin ympäristönkin kannalta.

Kilpailuun voi osallistua joko tekemällä 36 kysymystä käsittävän teoriakokeen osoitteessa: www.scania.fi/sdc tai ajosuorituksen perusteella Fleet Management System -järjestelmän avulla.

Jatkoon pääsee noin 70 kilpailijaa, jotka kutsutaan maalis-huhtikuussa järjestettäviin aluekilpailuihin Hämeenlinnaan, Jyväskylään ja Ouluun.

Aluekilpailuissa testataan muun muassa kuljettajien turvallista ja taloudellista ajamista, ajoneuvon käsittelyä erilaisissa ajotaitotehtävissä sekä toimintaa onnettomuustilanteessa.

Kilpailuajoneuvoissa käytetään ympäristöystävällisiä, vaihtoehtoisia polttoaineita – biokaasua ja HVO:ta (Hydrotreated Vegetable Oil, vetykäsitelty kasviöljy).

Aluekilpailujen jälkeen kaksitoista parasta kuljettajaa jatkaa Suomen loppukilpailuun, joka järjestetään 10. – 11. toukokuuta Helsingissä Kuljetus-Logistiikka 2019 -näyttelyn yhteydessä.

Loppukilpailun voittaja edustaa Suomea 25. toukokuuta Södertäljessä Ruotsissa, jossa hän kohtaa muut Euroopan parhaat kuljettajat. Voittaja saa palkinnoksi upouuden Scanian, arvoltaan 100 000 euroa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!