Drifting: Kuopion kisan ennakkosuosikki piti pintansa

Juha Pöytälaakso. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK.

Driftingin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin lauantaina Kuopiossa pääosin aurinkoisissa olosuhteissa.

Heinjoen moottoriradalla ajettu kilpailu tarjosi jännitystä aivan loppumetreille saakka, kun voittajan julkistamista päästiin odottamaan tällä kertaa aina palkintojenjakoon asti.

Voiton nappasi lopulta vuoden 2017 Suomen- ja Euroopan mestari Juha Pöytälaakso.

Ennakkoon suurimpana suosikkina kisaan startannut Pöytälaakso aloitti päivän erinomaisesti ja nakutteli lajittelussa heti yhtä vaille täydet pisteet.

Ennen kaaviovaihetta saatiin Kuopiossa myös hetken aikaa vettä niskaan, ja tämä vaikutti totta kai myös ensimmäisten kuljettajien suorituksiin.

Pöytälaakson suoritusta se ei kuitenkaan haitannut, sillä mies varmisti lajittelun voitolla paikkansa suoraan 16 parhaan joukkoon.

– Sade ei vaikuttanut oikeastaan mitään, koska pääsin suoraan Top-16 -vaiheeseen. Aurinko oli ehtinyt paahtamaan sen verran, että rata oli jo kuiva siinä vaiheessa, Pöytälaakso selvitti.

Semifinaalista Pöytälaakson kanssa finaaliin itsensä kampesi avauskilpailussa kolmanneksi ajanut Niko Määttälä.

Finaalin molemmat vedot sujuivat lopulta erittäin tasaisissa merkeissä, mutta tällä kertaa Pöytälaakso oli kuitenkin piirun verran parempi ja pääsi tuulettamaan voittoa heti kauden SM-avauksessaan.

– No ihan voi puhua nappisuorituksesta ainakin tuloksellisesti ja auto toimi myös hyvin. Ei ollut mikään murskavoitto, mutta voitto on aina voitto, Pöytälaakso totesi tyytyväisenä.

Kolmanneksi kilpailussa ajoi Lauri Heinonen ja neljäs oli Ville Kaukonen.

Driftingin SM-sarja jatkuu 6. heinäkuuta Jurvan Botniaringillä, mutta vielä ei ole tiedossa, nähdäänkö Pöytälaaksoa seuraavassa osakilpailussa ollenkaan viivalla.

– Kyllä me kuitenkin tuolla Euroopassa ajetaan ja sinne tähdätään enemmän. Tulevana tiistaina on jo lähtö Ranskaan toiseen EM-kisaan.

– Ainakin Seinäjoella varmasti kotikisa ajetaan, mutta seuraava kisa Botniaringillä on vielä vähän auki, Pöytälaakso päätti.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here