Digitaalinen autourheilu on nyt oikeaa autourheilua

Kuva: AKK Sports.

Kansallinen lajiliitto AKK nostaa digitaalisen autourheilun viralliseksi autourheiluluokaksi. Harrastajille ja kumppaneille laji tarjoaa paljon kiinnostavia mahdollisuuksia olla mukana monimuotoistuvassa autourheilussa.

AKK järjestää ensi vuonna yhteistyössä FiSRA:n kanssa suomenmestaruussarjat rata-ajossa sekä rallicrossissa, joista jälkimmäisen SM-finaali nähdään Ylen kanavilla.

Digitaalinen autourheilu on nopeasti kasvava laji sähköisessä urheilussa, eSportsissa. Lajipäällikkö Henri Karjalainen AKK:sta näkee lajin edullisuuden ja matalan kynnyksen aloittamisen positiivisena paitsi harrastajille, myös vahvistavan entuudestaan autourheilun tasa-arvoisia lähtökohtia.

– Nykyiset pelisimulaattorit ovat kehittyneet niin realistisiksi, että AKK haluaa luoda lajeille viralliset suomenmestaruusarvot. Aloittaminen on helppoa ja digitaalisesti kilpaileminen on huomattavasti halvempaa, kuin oikean elämän kilpa-ajaminen. Alkuun pääsee tietokoneella ja esimerkiksi käytetyllä parin sadan euron rattipoljin-yhdistelmällä. Laji sopii sekä nuorille sekä aikuisille ja pelejä löytyy paljon erilaisia tietokoneelle sekä konsoleille.

– Meillä on tällä hetkellä hyvä määrä harrastajia, mutta toivomme lajin pariin entistä enemmän uusia kasvoja. Tulevaisuudessa tavoitteena on kasvattaa lajia entisestään, ja ottaa huomioon useampi peli sekä pelialusta, kuten konsolipelaajat.

Yle mukaan Digital Rallicross SM -sarjaan

AKK ja FiSRA (Finnish Sim Racing Association ry) järjestävät yhteistyössä 2020 kaksi digitaalisen autourheilun suomenmestaruussarjaa, jotka ajetaan rallicrossissa sekä rata-ajossa.

Yhteistyön tahot aloittivat menestyksekkäästi jo kuluvana vuonna, jolloin Suomen MM-rallin yhteydessä ajettiin komeasti katsojia kerännyt Sim Racing eSM -finaali.

66 000 Jyväskylän Paviljongin kilpailukeskuksessa vieraillutta rallifania otti omakseen myös digitaalisia autourheiluelämyksiä tarjonneen simulaattorimaailman, jossa pääsi testaamaan taitojaan koko Suomen MM-ralli-viikonlopun ajan.

Ensi vuonna ajettavien suomenmestaruussarjojen pelinä toimii maailman yksi realistisimmista simulaatioista, yhdysvaltalainen iRacing.

Ensimmäisenä vauhtiin pääsee rallicrossin SM-sarja, jonka finaali ajetaan Joensuussa 1.2.2020. Loppukilpailun tapahtumat tullaan välittämään kotikatsojille myös Ylen televisiokanavilla.

Finaalipaikoista karsitaan kolmen karsintakilpailun sarjassa, joka käynnistyy 16.11. Karsinnoista valitaan 8 parasta kuljettajaa livefinaaliin ja loput 4 kuljettajaa tulevat suoraan digitaalisen rallicrossin MM-sarjasta. Palkintona on tarjolla AKK:n virallisen suomenmestaruuden ohella 3 000 euron rahapalkinto.

– Mikäli osallistuminen Digital Rallicross SM -sarjaan kiinnostaa, mukaan karsintoihin ehtii vielä. Toinen vaihtoehto on harjoitella tämä talvi FiSRA:n järjestämissä harrastetason kilpailuissa, ja tähdätä kesällä Suomen MM-rallin yhteydessä ajettavaan rata-ajon SM-finaaliin. Sarjaan osallistumiseen tarvitsee vain tietokoneen, ratin ja polkimet sekä itse pelin, Karjalainen summaa.

Digitaalisen rallicrossin suomenmestaruuden kalenteri:

16.11.2019 karsintakisa verkon välityksellä
23.11.2019 karsintakisa verkon välityksellä
30.11.2019 karsintakisa verkon välityksellä
1.2.2020 SM-livefinaali, Joensuu

Digitaalisen rallicrossin SM-sarjasäännöt ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here