Diesel R33 -polttoaineen testivaihe päätökseen Saksassa – Neste mukana uusiutuvalla dieselillä

Saksassa on saatu onnistuneesti päätökseen laaja kokeilu polttoaineella, joka vähentää ainakin 20 % hiilidioksidipäästöjä perinteiseen fossiiliseen dieseliin verrattuna.

Volkswagenin työntekijät Wolfsburgissa tankkasivat yhdeksän kuukauden ajan yhtiön ajoneuvoihin yksinomaan Diesel R33 -polttoainetta.

Onnistuneen testivaiheen jälkeen R33-dieseliä käytetään nyt saksalaisen autonvalmistajan tankkausasemilla Wolfsburgissa. Koekäyttö on alkanut Volkswagenin tehtaalla Salzgitterissä.

Kolmannes polttoaineesta uusiutuvaa dieseliä

Diesel R33 sisältää 26 % Nesteen valmistamaa HVO-tyyppistä uusiutuvaa dieseliä. Diesel R33 -polttoaine sisältää myös toisten kumppaneiden valmistamia tuotteita niin, että 7 % siitä on perinteistä biodieseliä (FAME) ja 67 % fossiilista dieseliä.

Uuden seoksen biopolttoainesisältö on paljon suurempi kuin minkään muun dieselseoksen, joka täyttää tai ylittää Euroopan unionissa käytetyt dieselpolttoaineiden vaatimukset.

Enimmäisraja FAME-tyyppisen biopolttoaineen lisäämiselle fossiiliseen polttoaineeseen on EU:n polttoaineen laatua säätelevän direktiivin ja EN 590 -dieselstandardin mukaan 7 %. Uusiutuvien ainesosien osuus polttoaineessa on 33 %, mistä tulee osa ”R33” sen nimeen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Diesel R33 -konseptin kehittivät Volkswagen ja Coburgin yliopisto yhteistyössä Shellin, Nesteen ja Tecosolin kanssa.

– Diesel R33 on helppo ratkaisu, joka ei edellytä lisäsertifiointia autoteollisuuden puolelta tai muutosta lainsäädäntöön. Tämä seos ei vaadi muutoksia autojen moottoreihin tai sitä myyviin liikenneasemiin, sanoo Nesteen Markku Honkanen.

Diesel R33:n uusiutuva osa tulee pääasiassa jätteistä ja tähteistä, kuten perunalastujen paistamiseen käytetyistä öljyistä, jotka on suodatettu ja puhdistettu.

Toinen osa paistorasvan muuntamisessa polttoaineeksi on sen prosessointi parafiiniseokseksi. Se lisätään tavalliseen polttoaineeseen suhteessa 1:3.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!