DB Schenker kuljettaa aikaisempaa vähäpäästöisemmin

Kuva: Jukka Rapo.

Kuljetus- ja logistiikkapalveluja tarjoava DB Schenker ottaa noutopiste­kuljetuksissaan käyttöön Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineen.

Vähäpäästöisemmät kuljetukset tulevat ensimmäisenä saataville Stockmannin Hullujen Päivien asiakkaille.

Hulluista Päivistä lähtien kaikkien noutopisteisiin tilattujen tuotekuljetusten kasvihuonekaasupäästöjä vähennetään Neste MY uusiutuvan dieselin avulla. DB Schenker on Stockmannin yhteistyökumppani Hullujen Päivien verkkokauppakuljetuksissa.

– Olemme käyttäneet Neste MY uusiutuvaa dieseliä jo useamman vuoden ajan Vantaan ja Turun terminaalien välisessä liikenteessä sekä suurimpien kaupunkien jakeluliikenteessä. Haluamme nyt kohdentaa ympäristöedun suoraan noutopistekuljetuksiin ja auttaa kuluttajia vähentämään verkko-ostostensa hiilijalanjälkeä vähäpäästöisemmällä toimitustavalla, kertoo DB Schenkerin toimitusjohtaja Petteri Nurmi.

DB Schenker lisää kotimaan kuljetuskalustossaan uusiutuvan dieselin käyttöä vähintään noutopistekuljetusten verran. Näin noutopistekuljetusten ansiosta hiilijalanjälki pienenee ympäri Suomen. DB Schenkerillä on Suomessa noin tuhat noutopistettä K-ruoka­kaupoissa, R-kioskeissa ja yksityisyrityksissä sekä näiden lisäksi pakettiautomaatteja.

Hiilijalanjäljen pienentäminen ei jää pelkästään polttoaineen varaan, koska verkkokauppakuljetusten ympäristövaikutuksia pienennetään eri vaiheissa.

Tehokkaimmin vaikutusta kevennetään taloudellisella ajotavalla, optimaalisilla ajoreiteillä ja mahdollisimman täysillä kuormilla. Ympäristö on huomioitu myös terminaaleissa, joiden kautta ostokset kuljetetaan.

Kaikissa uusissa terminaaleissa on aurinkovoimalat, hyödynnetään maalämpöä ja käytetään lisäksi vain vesivoimalla tuotettua sähköä.

Lue tästä muita juttuja DB Schenkerista.

Neste MY uusiutuva diesel on suomalainen innovaatio, jonka avulla yritys voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään jopa 90 %* verrattuna fossiiliseen dieseliin elinkaaren ajalta laskettuna. Neste MY uusiutuvaa dieseliä voi tankata jo 53 kevyen liikenteen asemalla ja 19 raskaan kaluston asemalla ympäri Suomea.

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here