Danny Webb ajoi Imatranajon radalle uuden kierrosennätyksen

9.7.2018 22.20

Imatran sunnuntaiaamu valkeni jälleen harmaana ja sade oli kastellut radan läpikotaisin. Märkä rata vaikutti kuljettajien intoon osallistua Imatranajon lämmittelyajoon, eikä yhdessäkään luokassa edes puolet kuljettajista lähtenyt radalle aamupäivällä.
 
Iltapäivän kilpailuihin lähdettäessä rata oli jo ehtinyt kuivua lähes täysin.

IRRC Superstport -luokassa paalulta lähtenyt Pauli Pekkanen ampui kärkeen Thomas Walther ja Horst Saiger perässään. Kilpailu kuitenkin keskeytettiin Felix Nässin ja Christian Schmitzin onnettomuuden seurauksena.

Kuuden kierroksen uusintalähdössä viivalta parhaiten irtosivat Pekkanen Walther ja Anssi Koski.

Muut eivät pystyneet vastaamaan kilpailun näytöstyyliin voittaneen Pekkasen vauhtiin ja alun hyvästä yrityksestä huolimatta Koski ei onnistunut haastamaan maaliin toisella sijalla ajanutta Waltheria.
 
Myös Open 1000 -luokan ensimmäinen lähtöyritys keskeytettiin ensimmäisellä kierroksella punaisin lipuin ja uusintalähtö ajettiin kuuden kierroksen pituisena.

Kärkeen ampaisi Danny Webb Didier Grams ja Erno Kostamo perässään.

Webb karkasi vastustamattomasti Gramsilta ja Kostamolta, jotka puolestaan repivät eroa muuhun joukkoon.

Kostamon onnistui ohittaa Grams takasuoran shikaanin jarrussa, joten maaliin tultiin järjestyksessä Webb, Kostamo, Grams.
 
Lightweight-luokassa Jarmo Malinen otti terävimmän lähdön, mutta tuli lähes välittömästi Henrik Voitin ohittamaksi. Takaa Malisen ohi nousivat myös Ari Lampinen ja Timo Paavilainen.

Voit voitti ylivoimaisesti, myös Lampisen ja Paavilaisen väliset erot olivat selkeät.
 
IRRC Supersport -luokan toisessa lähdössä viivalta irtosi terävimmin Matthieu Lagrive perässään Pauli Pekkanen ja Jonathan Goetschy

Varaslähdön ottanut Goetschy putosi sijoituksissa kauas taakse, mutta radalla hän, Thomas Walther, Pierre Yves Bian ja Laurent Hoffmann järjestivät yleisölle mahtavan kamppailun.

Kisan puolessa välissä radalle osui pieni sadekuuro ja Pierre Yves Bian kaatui rautatien ylityksessä punalipun arvoisesti.

Kun rata oli saatu siivottua, ajettiin viiden kierroksen uusintalähtö, jonka lähtöjärjestys määräytyi aiemman startin perusteella.

Hieman kostealle radalle ainoastaan Walther ja Sebastian Frotscher lähtivät kuivan kelin renkain. Hoffmannilla oli allaan kuvioidut kuivan kelin kumit ja muilla sadekelin renkaat.

Walther otti hyvän startin ja sai peräänsä Hoffmannin ja Pekkasen. 

Hoffmann nousi Waltherin ohi jo ensimmäisellä kierroksella ja miehet kamppailivat tiukasti kärkipaikasta aina ruutulipulle asti.

Lukas Maurer sai Pekkasen kiinni ja onnistui ohittamaan viimeisellä kierroksella nousten kolmanneksi.
 
IRRC Superbike -luokan toisen lähdön alla rata-alueella alkoi hienoinen tihkusade ja kilpailunjohto teki päätöksen märän kelin kilpailusta. 

Kärkikuljettajista ainoastaan Horst Saiger vaihtoi slicksit saderenkaisiin.

Tutun kaavan mukaan terävimmän lähdön otti Danny Webb, Didier Grams ja Erno Kostamo perässään.

Kostamo ohitti Gramsin, mutta ei kyennyt vastaamaan Webbin vauhtiin. Grams kaatui kilpailun alkuvaiheessa.

Cerveny ajoi nopeuttaan rauhoittanutta Kostamoa kiinni kisan lopussa, mutta Kostamo hallitsi tilanteen, nosti nopeuttaan ja kykeni säilyttämään toisen sijansa.

Danny Webb sai jatkaa voittamattomana IRRC Superbike -sarjassa. Lisäksi mies ajoi Imatran radalle uuden kierrosennätyksen, 1,50.616.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän