Cupra Tavascan: Urheilullinen ja sähköinen konseptiauto

Aiemmin tänä vuonna esitellyn Formentor-konseptiauton jälkeen Cupra ottaa uuden askeleen sähköisessä suorituskyvyssä Tavascan-konseptiautolla.

Cupra Tavascan on täyssähköinen SUV-coupé – auto, joka on suunniteltu vastaamaan markkinan tarpeeseen, jonka ennustetaan kasvavan 15 prosentin vuosivauhtia.

Tavascan-konseptiauto on ensimmäinen katu-Cupra, jossa on täysin sähköinen voimalinja.

Siinä yhdistyvät neliovisen crossoverin siluetti, SUV:n olemus ja urheilullinen coupé.

Cupra Tavascan –konseptiauton nimi juontaa juurensa Pyreneiden vuoristossa sijaitsevasta kylästä.

Kuva: Cupra.

Särmikäs ulkoasu

Keulan muotoilu ja matalalle sijoitettu, valaistu Cupra-logo korostavat Tavascanin sähköistä persoonallisuutta.

Muotoilu palvelee energiatehokkuutta ohjaamalla ilmavirran joko pehmeästi korin yli tai auton sisälle jäähdyttämään akkuja.

Ilmavirtaukset ovatkin konseptiauton kriittinen osa. Muhkeat lokasuojat kätkevät sisälleen 22-tuumaiset turbiinivanteet, jotka ohjaavat ilmavirtauksen häiriintymättömänä ja antavat SUV:n liukua eteenpäin vastuksen pysyessä mahdollisimman pienenä.

Takaosan diffuusorilla on toiminnallinen aerodynaaminen elementti. Takavalo Cupra-logolla ulottuu reunasta reunaan.

Kuva: Cupra.

Liikuteltava näyttö

Led-tunnelmavalaistus toivottaa matkustajat tervetulleiksi, kun auton ovet avataan. Sisään astuttaessa konseptiauton nahka-, hiilikuitu- ja Alcantara-pinnat vahvistavat tunne-elämystä.

Autossa on 3D-nahkaiset kuppi-istuimet. Kaikki tarvittavat välitetään ohjauspyörän taakse 12,3-tuumaisella digitaalimittaristolla, jota täydentää 13-tuumainen infotainment-näyttö.

Konseptiauton sisustus on mukautuva. Suuri näyttö voidaan keskittää ja sitä voidaan liikuttaa matkustajia kohti. Kaikki matkustajat voivat nauttia auton sisätiloista kuppi-istuimiin integroitujen kaiuttimien ja älypuhelinliittimien ansiosta.

Kuva: Cupra.

Suorituskykyä

Etu- ja taka-akseleihin integroidut moottorit tuottavat yhdessä 225 kW:n (306 hv) tehon, joka välitetään kaikille neljälle pyörälle. Täyssähköinen Cupra Tavascan -konseptiauto voi saavuttaa 100 km/h nopeuden alle 6,5 sekunnissa.

Kiihtyvyys on kuitenkin vain yksi osa-alue. Konseptiauton 77 kWh:n litiumioniakkuun varastoitu energia riittää jopa 450 km toimintamatkaan WLTP-testisyklillä mitattuna.

Auto perustuu Volkswagen-konsernin MEB-alustarakenteeseen, ja koska akku on sijoitettu lattian alle, painopiste on matalalla ja konseptiauto on ajettavuudeltaan todella dynaaminen.

Täyssähköinen Cupra Tavascan -konseptiauto on tulevaisuuteen suunniteltu Cupra, jonka maailmanensi-ilta on Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä syyskuussa 2019.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

Kuva: Cupra.

Kuva: Cupra.

Kuva: Cupra.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!