Classic Motorshow järjestetään ensi vuonna jo huhtikuussa

Klassikkoajoneuvojen kauden avauksena tunnettu Classic Motorshow avaa ovensa ensi keväänä ensimmäistä kertaa jo huhtikuussa päivämäärillä 24.–25.4.2021.

Ensi keväänä näyttely jatkaa siitä, mihin se tänä vuonna koronaviruksen takia peruuntuessaan jäi. Näyttelyn teema on ”Työn sankarit – ajoneuvot töissä”.

Jo kaksitoista kertaa vapun jälkeisenä viikonloppuna järjestetyn näyttelyn ajankohtaa on aikaistettu, jottei se ajoittuisi päällekkäin äitienpäivän kanssa.

Classic Motorshowta on pyydetty välttämään kyseistä viikonloppua niin näyttelyvieraiden kuin näytteilleasettajienkin taholta, sillä monet haluavat viettää äitienpäivää perheen kanssa kakkukahvin äärellä.

Kevät on ollut harrasteajoneuvonäyttelyiden osalta kiireistä aikaa: lyhyen ajan sisällä on perinteisesti järjestetty kolme alan suurtapahtumaa. Pääsiäisenä American Car Show Helsingissä, huhtikuussa Hot Rod & Rock Show Tampereella ja toukokuun alussa Classic Motorshow Lahdessa.

Tamperelaiset olivat myötämielisiä Classic Motorshown ehdotukseen aikaistaa heidän ensi vuoden tapahtumaansa ja niin Classic Motorshow voidaan järjestää ensimmäistä kertaa huhtikuun puolella.

Työajoneuvot teemaosaston tähtinä

Vuoden 2021 Classic Motorshown teemaosastolla esitellään työssä käytettyjen ajoneuvojen moninaisuutta, kun näyttelyn teema on ”Työn sankarit – ajoneuvot töissä”.

Moottorilla toimivien kulkuneuvojen keksimisestä lähtien ihminen on helpottanut työtään erilaisilla ajoneuvoilla. Esimerkiksi traktoreista ja maatalouskoneista on ollut valtava apu maataloustöissä ja erilaisten kuorma- ja pakettiautojen sekä tavaraskootterien ansiosta lähetykset on saatu perille nopeasti.

Ajoneuvot ovat myös helpottaneet ihmisten liikkumista paikasta toiseen. Työssä ajoneuvon voi sanoa olevan niissä tapauksissa, kun sen ratin takana istuu ammattikuljettaja.

Ilmeisimpinä esimerkkeinä tulee varmasti monille mieleen linja-autot, taksit tai vaikka ambulanssit. Tarkemmin ajateltuna myös esimerkiksi virka- ja edustusautot ovat myös työn sankareita; työasioitahan niilläkin on hoidettu.

Teemaosastolla paneudutaan työssä käytettyjen ajoneuvoihin edellä mainituista sekä lukuisista muista näkökulmista.

Ensi vuonna Classic Motorshow järjestetään jo 13. kerran ja se kerää Lahden Urheilu- ja messukeskukseen vuosittain noin 19 000 nostalgiasta ja klassikkoajoneuvoista kiinnostunutta näyttelyvierasta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!