Bussi- ja ratikkakuskit erityistarkkailussa Helsingissä

Poliisi valvoo tehostetusti joukkoliikenteen kuljettajia Helsingissä 10.–16.12.2018. Vastaava valvontaviikko toteutettiin myös viime vuonna.

Valvonnasta tuli sekä poliisille että Helsingin seudun liikenteelle (HSL) runsaasti positiivista palautetta.

Poliisi saa kansalaisilta tasaiseen tahtiin eri liikenneryhmiin ja -alueisiin kohdistuvia liikennevalvontapyyntöjä. Joukkoliikenne on yksi vakioryhmistä. Myös HSL ja liikennöitsijät saavat palautetta erityisesti kuljettajien ajotavasta ja mobiililaitteiden käytöstä ajon aikana.

– Tämän viikon joukkoliikenteen kuljettajien teemavalvonta kohdistetaan kansalaisilta saadun palautteen ja yhteistyökumppanimme HSL:n toiveiden mukaisesti mobiililaitteiden käyttöön ajon aikana sekä ajonopeuksiin ja punaisen liikennevalon noudattamatta jättämiseen, kertoo komisario Anne Hiltunen Helsingin poliisilaitokselta.

Normaalisti poliisi valvoo raitiovaunujen ja bussien kuljettajia muun liikennevalvonnan yhteydessä, mutta tulevalla viikolla heidän toimintaansa kiinnitetään erityistä huomiota. Sekä poliisi että HSL painottavat, että valvontaiskun suurin tavoite on liikenteen kokonaisturvallisuuden parantaminen hyvistä ajotavoista ohjeistamalla.

– Haluamme muistuttaa kuljettajia, että liikenne- ja matkustajaturvallisuus on ykkösasia. Talvikelit vaativat erityistä tarkkuutta ja ennakoivaa ajotapaa, mutta tavoitteemme on juurruttaa turvallisen ajotavan noudattaminen jokaiseen työpäivään, kertoo liikennetarkastaja Timo Vahde HSL:stä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!