Autotoday 10 vuotta sitten: ”Yhdellä tankillisella 1919 kilometriä”

Kuva: Peugeot

Jo kymmenen vuotta sitten haluttiin erilaisilla ekoajeluilla nostaa esiin vähän kuluttavat autot. Yksi näistä tempauksista oli Peugeot 308 -mallilla ajetut ennätykset.

Yhdellä tankillisella 1919 kilometriä

Ennätyshakuisen ja taloudellisen ajotavan hallitsevat Helen ja John Taylor tekivät Peugeot 308:lla kaksi huimaa ennätystä. Näillä he pääsivät Guinnessin ennätysten kirjaan.

Taloudellisuus ja vähäpäästöisyys ovat Peugeotille suunnittelun punainen lanka, ajonautintoa unohtamatta.

Viimeisimpinä todisteina taloudellisuudesta ovat kaksi uutta ennätystä, joilla päästään vuoden 2009 Guinnessin ennätysten kirjaan.

Ennätyshakuisen ja taloudellisen ajotavan hallitsevat Helen ja John Taylor tekivät Peugeot 308:lla kaksi huimaa ennätystä Australian halki matkatessaan.

Tayloreiden autona oli täysin vakiovarusteinen Peugeot 308, jossa oli 80 kilowatin tehoinen (110 hv) HDi FAP -dieselmoottori.

Ensimmäinen rikottu ennätys kohdistui keskikulutukseen: 3,13 litraa sadalla kilometrillä hiilidioksidipäästöjen ollessa 85 grammaa kilometriä kohti.

Ennätystä voidaan pitää varsin huimana ottaen huomioon, että pariskunta ajoi normaalin liikenteen joukossa ja että autoon oli pakattu myös kaikki tarpeellinen lähes kuukauden pituiselle matkalle.

14 580 kilometrin pituisen matkan aikana Taylorit saavuttivat myös toisen ennätyksen, pisimmän yhdellä tankillisella ajetun matkan: 1919 kilometriä. Peugeot 308:n 60 litran polttoainesäiliö tuntuu olevan erittäin riittoisa osaavissa käsissä.

Eräänä Peugeot 308:n suunnittelun lähtökohtana oli ympäristöystävällinen tehokkuus.
Taloudellisuus ei rajoitu ainoastaan huippuosaamiseen dieselmoottoreissa vaan vaikuttavia asioita on useita.

308:n ilmanvastus on erittäin pieni (0,29 Cx), mikä edesauttaa suuresti kulutuksen pysymistä alhaisena.

Auton Michelin Energy Saver -renkaat vähentävät hidastavaa vierintävastusta jopa 20 prosenttia, mikä näkyy myös kulutuksessa.

Ympäristöystävällisyys ei rajoitu ainoastaan auton käyttöön.

Peugeot 308:n painosta 99 prosenttia on kierrätykseen sopivaa materiaalia.

PSA Peugeot Citroën -yhtymän tavoitteena on olla johtava vähäpäästöisten autojen valmistaja, ja näin vähentää ympäristön kuormitusta.

Rikotut ennätykset ovat Peugeotille tuttuja, sillä edeltävä ennätys tehtiin Peugeot 307:llä, jonka kulutuslukemaksi saatiin 3,49 litraa sadalla kilometrillä. 

Juttu oli Autotodayssa 3.11.2008

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here