Autotoday 10 vuotta sitten: Lentokiellot hankaloittivat F1-sarjan osallistujien matkustamista

Tasan kymmenen vuottan sitten elettiin maailmalla myös erikoisia aikoja. Tulivuorenpurkaus Islannissa aiheutti laajoja lentokieltoalueita. Lentokiellot hankaloittivat myös F1-sarjan talleja.

Suurin osa F1-talleista pääsivät Eurooppaan eilen

Myös F1-tallit ovat monien muiden tavoin kärsineet Islannin tulivuorenpurkauksesta johtuvista lentokielloista. Formulatallit pääsivät kuitenkin suurelta osin kotiin Eurooppaan eilen.

– Onneksi kalenterissa on tyhjä viikko Kiinan ja Espanjan kisojen välissä. Sen vuoksi lentokielloilla oli hyvin vähän vaikutusta. Meillä on vielä yli viikko aikaa saada autot valmiiksi ja osat tehtaalta, sanoo Red Bull -tallin päällikkö Christian Horner tiimin kotisivuilla.

Katso tästä muut Autotoday 10 vuotta sitten -jutut.

– Meidän kuskit pääsivät kotiin jo tiistaina, joten he ovat jo lepäämässä. Suurin osa tiimeistä lentää tilauslennoilla Eurooppaan torstaina, sanoi puolestaan Force Indian tiedottaja Reutersille.

Kaksi tallia yhä Kiinassa

Kaksi tallia oli torstaina kuitenkin yhä jumiutunut Kiinaan. Force Indian väki ei ollut päässyt lähtemään, vaikka tallin omistaja Vijay Mallya omistaa myös Kingfisher-lentoyhtiön.

Myös Hispania-talli on kalustoineen yhä Kiinassa. Huhut ovat jopa kertoneet tallin rahojen olevan lopussa ja osallistumisen Barcelonan kisaan siksi epävarmaa.

Seuraava F1-kisa ajetaan Barcelonassa 9. toukokuuta.

Juttu oli Autotodayssa 22.4.2010.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän