Autotoday 10 vuotta sitten: ”Kaikkea ei kannata uskoa mitä täällä kirjoitetaan”

Kymmenen vuotta sitten julkaisimme aivan asiallisen jutun: kaikki ei ole aina totta mitä julkaisemme. Tämä pitää paikkansa vieläkin, kyllä joskus nykyäänkin joukkoon eksyy uutisankkoja.

Kaikkea ei kannata uskoa mitä täällä kirjoitetaan

Formula ykkösistä on tullut viimeisen viikon aikana julkisuuteen useampia uutisankkoja.

Maanantaina Espanjassa uutisoitiin perättömästi, että Nelson Piquet junior olisi tehnyt sopimuksen Campos-tallin kanssa.

Torstaina Twitterissä julkistettiin Peter Sauber -nimisessä profiilissa, että Sauber-talli vahvistaisi toisen kuljettajansa ensi viikolla. Brasilialaisen Grande Premio-verkkosivuston mukaan kyse ei ollut kuitenkaan oikeasta Peter Sauberin profiilista.

Katso tästä muut Autotoday 10 vuotta sitten -jutut.

Sauberin Twitter-uutinen ehdittiin julkaista ympäri maailmaa. Euroopan suurista viestimistä uutisen julkaisivat mm. RTL7-kanava ja ranskalainen Le Figaro-lehti.

Viimeisen vuosikymmenen aikana F1-sarjasta tuli julki useita uutisankkoja.

Uudenvuodenpäivänä 2000 Jacques Villeneuven kerrottiin menneen Australiassa naimisiin, vaikka Villeneuve oli viettämässä uuttavuotta Kanadassa Montrealissa.

Vuonna 2002 Sauber pääsi otsikoihin, kun tallin väitettiin siirtyvän Michael Schumacherin omistukseen. Myöhemmin paljastui, että italialaistoimittaja oli keksinyt itse huhun, kun muutakaan uutisoitavaa ei ollut.

Kuluvalla viikolla Ralf Schumacherin on huhuttu neuvotelleen sopimuksesta Toro Rosson kanssa, mutta todennäköisesti kyse on täysin perättömästä huhusta. Toro Rosson tallipomo Franz Tost tyrmäsi huhun keskiviikkona.

Juttu oli Autotodayssa 1.1.2010

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here